Fredagssvepet 14/20

För mig är det alltid de små sakerna. Att sitta på en bänk omgiven av syréner när himlen klarnar upp efter ett vårregn. Att kupa händerna runt koppen och lätta lite på den knutna scarfen runt halsen. Från Gamla Linköping förra våren.

Och se – där bryter solen genom molnen. Trenchcoaten hängs på stolen och ångorna av teet stiger mot skyn. Instagram/Royal Copenhagen.

Eller så kan man drömma sig bort till ett Italien innan rädslan, vanmakten och realiteterna tog oss. Jag har redan sett halva säsongen av Husdrömmar Sicilien om Marie och Bill som köper Palazzo Cirillo i byn Termini Imerese på Sicilien för att renovera och fixa till ett drömställe i värmen. Det är svårt att inte låta tanken få vingar för en stund. Varma rekommendationer.

Den perfekta klänningen för att köpa med sig en stor korg med citroner från en pittoresk marknad? Eller hemma i trädgården? Jag såg den först hos Elisabeth Terese och sedan hos Johanna. Jag vet fortfarande inte om det är som att vandra runt i ett stort tält för egen del, men fin sommarkänsla i den.

Lars Nilssons kollektion för Svenskt Tenn våren 2018 är en av mina favoriter, speciellt i sommartid. I veckan köpte jag en väska i tyget Anacapri på Tradera. Tänker fladdrande klänning, sol och hopp.

I veckan har jag även sett Netflix Unorthodox som bygger på Deborah Feldmans roman om att bryta sig ur en ortodox judisk miljö i New York för att söka sig ett nytt liv i Tyskland. Otroligt välgjort och med en fantastisk Shira Haas i huvudrollen. Se även “Making of” efteråt som gav en till dimension till serien.

Veckans instagramtips är @pellgaardska. Loppisfynd från de småländska skogarna med fingertoppskänsla – ett vackert och inspirerande flöde att förlora sig i.

Med detta hoppas jag att ni alla får en fin helg!

Ta hand om er!

signature

5 comments

  1. Åh… bilden från Gamla Linköping… kollade precis på hemsidan och såg att “Jättegrönt” är inställt i år… (fast jag redan hade fattat det…) en härlig tradition för mig och mamma att åka till och fika just i denna underbara trädgård. Men vi kavlar upp ärmarna och längtar till nästa år i stället…
    Trevlig helg från Vendela i Kimstad

  2. Risken finns! Klänningen har inte kommit men ännu lever jag på visionen om att strosa runt med korg på armen ute på en sommaräng. Bra serietips! Tänker att den kan bli lite som handmaids tale. Superfint svep!

  3. Härliga serietips, precis vad som behövs nu. Drömmer också om när syrenen står i blom och de där enkla men ack så välbehövliga stunderna. Trevlig helg!

  4. avslutade Unorthodox igår kväll, alldeles förtrollad. men visste inte att det fanns en “making of” – tack för tipset!

  5. Hej, brukar inte kommentera. Men tycker det är lika fantastiskt och inspirerande varje gång jag kikar in här hos dig. Nyligen hittat hit, en 34-åring i Sthlm. Jag älskar prick allt du delar, och är så fascinerad över att du varje gång är så “spot on” (utifrån mitt perspektiv dvs). Ser fram emot att gå in här och titta på allt det vackra o färgglada! Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *