Fredagssvepet 22/2020

Vi går mot den sista helgen i maj och försommaren är här. I helgen väntar bland annat sjuttioårsfirande och trädgårdsliv med dahliorna i fokus. Solen ser ut att fortsätta stråla vilket man tackar för i tider av social distansering när aktiviteter får ske utomhus. Other Stories

Snyggast just nu? Allt i Agatha Christies The Pale Horse som sänds på Fyran på tisdagar. Ett svunnet England i all sin glans med tjusiga kläder och interiörer, men mer svalt och elegant än blommigt och murrigt denna gång.

Så fint möte mellan det svarta spetsbroderiet och den klassiska blåvita randen i denna klänning från Malene Birger. Jag blir inspirerad till att tänka i liknande kontraster för dukning.

Så fint i lapptäcksteknik med Ginghamrutor och jag faller handlöst för servetterna som fållats med söm i avvikande färg. Något för den händige att få till med loppisfynd? @thehackneygardener

Jag älskar allt som kommer från @thelandgardeners Kodord för loppis i helgen – rotting, ruffigt bord, blåvita detaljer, större urnor och blomstilleben till väggen. Om ni inte läst reportaget som fanns med i Sköna Hem tidigare så finns det publicerat här.

Så finner jag väl en bonad av Märta Måås Fjetterström på loppis? Det var det där med att verbalisera saker som plötsligt står där. Nåväl, en fantastiskt fin bok kom ut förra året med omslag som ett smycke i samband med utställningen i Stockholm. På önskelistan.

Där sätter jag även upp denna. Charleston – Vanessa Bells och Duncan Grants hus som blev centrum för Bloomsbury-gruppen – upphör aldrig att fascinera och fint att ha allt samlat i en volym.

Jag har sparat på Monty Dons Amerikanska trädgårdar till helgen. Både de franska och de italienska var högst njutbara på Netflix och nu finns Stars and Stripes-gardens hos SVT.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.