7 a week: Sommarlov

I fredags tog min dotter Anna studenten. Mammahjärtat svämmade över många gånger om. Tårarna rann av alla känslor och de minst sagt friska vindarna. Älskade flicka. Du är den bästa.

Så vi har blågul färgskala här nu, även passande i Midsommarveckan. Några tappra ballonger sitter kvar i björkarna. Jag går in i sommaren med en nyfyndad marmeladburk i klassiska servisen Blå Eld av Hertha Bengtson. Jag ser fram emot att inviga den till en sommarfrukost ute.

Auktionshusen har sina stora kvalitetsslag i veckan. Det är så roligt att titta i katalogerna. Det här är naturligtvis något helt annat än att gå på loppis, men man lär sig mycket om formspråk, vad man dras till och inspiration som kan omsättas till en annan budget. Skulptur av Hans Hedberg/Bukowskis.

Som sagt – inspirationen är fri även när den kommer från ett 20-miljoners objekt till salu i Visby. Här är det framförallt kulörvalen som talar till mig – förutom fantastiska snickeridetaljer och annat bildgodis. Specksrum 7/Fastighetsbyrån Gotland genom Stiliga Hem.

Sommarläsningen är igång med Sarah Perrys Ormen i Essex först ut. Jag har stor hög med böcker som köpts på loppis och så lånar jag från en väns välfyllda bokhylla. Jag lär inte gå utan läsning om vi säger så. Afternoon Tea/Marie Bracquemond 1880.

Årets midsommarklänning/H&M

Väl mött Midsommarveckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.