Fredagssvepet 12/17

1217fredag1Helgen är snart kommen. Solen verkar ha bestämt sig för att skina på mig och det blir säkerligen mycket tid i såväl trädgård som växthus för min del. Våren – du är väl här nu. Håll till godo med veckans version av mitt klassiska fredagssvep. I morgon är det Marie Bebådelsedag i almanackan, numera kanske mest känd som Våffeldagen. Jag har en son som älskar våfflor, så här lär nog järnet gå varmt i morgon. Fotograf: Roland Persson och Matstylist: Elin Åström för IKEA/Livet Hemma.

1217fredag5Jag håller med Hanna Wendelbo på bloggen Hannas gröna rum. Det här trädgårdskjulet är ju alldeles bedårande. Det är Dellas Garden som producerar de små husen. Här finns även torkställningar av mer klassiskt snitt. Tjusigt och som sagt – de gröna drömmarna flyger högt för tillfället med vårens ankomst.

Love Actually från 2003 är en av de stora klassiska feelgoodfilmerna. Vi ser den varje år dagen innan julafton. I dag kommer det att släppas en liten minifilm på BBC som en del av The Red Nose Day – en välgörenhetsinsamling i Storbritannien. Det är förstås oemotståndligt att återse dessa karaktärer – se en trailer här. Jag kommer garanterat att titta så fort tillfälle ges.

1217fredagDet vankas sommartid minsann. Det tackar vi för. Klocka av Arne Jacobsen/Rosendahl.

1217fredag8Något av de vackraste just nu? Tulpaner med löken kvar. Här i staden kan man köpa dem hos Linköpings Trädgårdshandel i Trädgårdsföreningen. Snart tittar de upp ute i rabatterna också.

1217fredag4Other Stories har lanserat en kollektion med skrivbordstillbehör – Paris Stationary.  I vanlig ordning dras jag till liknande ting – hoppas få tillfälle att titta i verkliga livet snart. Fin färgskala med det franska röd-blå-vita.

1217fredag7Tjusig scarf från Elin Klings Totême.

Veckans intressantaste musik stod Robyn för som gav en försmak av kommande alster till eftertexterna i senaste episoden av Girls. Ett av de bästa avsnitten på länge – och här kan man lyssna på Honey.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

3 comments

  1. Så mycket fint som vanligt! Glad helg till dig och tack för allt fint du sprider och delar med dig av!

Leave a Reply

Your email address will not be published.