Söndag i växthuset med anslagstavla och luktärtor

växthusplanteringsbordvårSå har vi inträtt i sommartiden. På söndagar går jag alltid ut i växthuset efter frukosten. I dag var det poncho på och solen i moln till en början. Jag pysslade med en spaljé i armeringsnät som jag tänkt att använda som en liten anslagstavla här ute.

växthusarmeringsjärnJag tycker om tanken att ha ett ställe att fästa vackra saker på, fröpåsar, hänga redskap, snören och en liten vas med några små blommor. Jag har fäst påsarna med vanliga klädnypor. Jag planterade även mina uppdrivna små ekollon. Det är första gången jag lyckas med det och med andra ord även första gången jag planterar i kruka. Vi får se om de klarar omställningen. För nu bidrar de med vackert grönt klorofyll i ett växthus där mycket fortfarande står på vänt.

växthussnödroppeI trädgården är det fortfarande endast snödropparna som blommar, men mycket är på gång. Det skall bli spännande att se alla narcisser och tulpaner som petades ned i höstas.

växthusluktärorplanteringAlldeles lagom till planteringen av luktärtor sprack solen igenom och det blev ganska snart sommarvarmt vid planteringsbordet. I år har jag köpt fröer från Cecilia Wingård. Jag älskar alla pampiga namn på de äldre sorterna. En bonus i sammanhanget var även de vackra handtextade fröpåsarna. Sådant som jag går igång på.

växthusplanteringluktärtorJag har planterat enligt Wingårds guide för luktärtor. Jag lockas av det smidiga i hanteringen och uppdrivningen i plastpåsar.

växthusplanteraluktärtorFörhoppningsvis får jag ett helt gäng med små plantor att skola om sedan. För nu står krukorna inne i rumstemperatur, men sedan skall de ut i växthuset. Jag är ingen hejare på försådd, men det blir ju andra förutsättningar nu med glashuset. Jag börjar med det som ligger mig varmast om hjärtat – blommor – så får vi se om det blir mera sedan.

växthusfikonvårFikonet börjar vakna. De där första gröna bladen gör en alldeles pirrig.

Med hopp om en fin avslutning på helgen!

11 comments

  1. Så heldig du er som har veksthus. Det hadde vært noe det, men det funker dårlig med. Eg som er borte på jobb så mye og på hytta. Ha en fin søndagskveld. Beste hilsen Ingrid

    1. Man får prioritera i livet – så är det! Jag stortrivs med mitt växthus, men har inget annat hus att sköta om. Fin helg!

    1. Anna – om du menar den på första bilden är det Bergs Potter. På andra bilden med eklöven är de från Mölle Krukmakeri. Faten med vågig kant är från Sturehof Krukmakeri. Ja, jag gillar krukor :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.