Midsommardukning

midsommarblommorRegnet hänger i luften i den svala dagen – det är klassisk svensk midsommar med andra ord. Vi firar med vänner hemma hos oss och för första gången dukar jag upp i växthuset. För min del blir det varken klassisk blåklint eller prästkrage, utan jag hamnade i ett maximalistiskt överdåd med de maffigaste av pioner i centrum. Nu blommar mina Sarah Bernhardt och då gäller det att göra det mesta möjliga av det.

midsommardukningPå bordet i växthuset ligger en vintagevåd i screentryckt lin som duk. Jag tyckte att blomsteruppsättningen behövde möta ett kraftfullt uttryck och då tog jag fram detta tyg. Ett tips inför sommaren är att ta en titt på textilavdelningen på loppisar. Om man har tur hänger där kvalité som i dag kostar många hundralappar för en struntsumma. Det här tyget – 2,4 meter – köpte jag för fyrtio kronor. Perfekt till duk.

midsommardukningenEfter att ha gjort blomsteruppsättningen och lagt på duken fortsatte jag att tillföra rött, mässing, snäckor och stjärnor som i den ljusa sommarnatten. I dag föll jag för ett överdådigt uttryck och det kan man väl kosta på sig på Midsommarafton.

midsommarblomsterServetterna blir dock enklast möjliga i form av gamla handdukar. Det är alltid fint att arbeta med kontraster tycker jag.

midsommarwaldemarsuddeBlommorna då? Helt enkelt det trädgården bjuder på för tillfället. Jag gjorde ett lågt arrangemang i den stora Waldemarsudde-krukan. Jag lade i mitt kära hönsnät och började med att sticka i pionerna. Sedan fyllde jag på med blommande daggkåpa runt om och pionblad. Jag stack även ned några slingor av humle som får bilda lite höjd och form. De andra blommorna är rosor, chokladblommor, luktärtor och löjtnanshjärta. När man arbetar med korta stjälkar som man ofta får när man använder trädgårdsfynd är det tacksamt med denna typ av arrangemang, då krukan gör att det ändå blir en enhet av allt.

midsommarblomGlad Midsommar kära läsare! Hoppas att ni har det fint!

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.