7 a week: Andra helgen i november

Den här helgen bjöd sannerligen på såväl lördags-innesittarväder med den första snön, som en solig söndag med novemberljus i hela huset. Fäder har blivit firade denna dag, tillsammans med massor med praktiska projekt. Vi har blivit med husets första längre gardin. Jisses så ombonat och fint det blev efter snart på dagen nio år här. Vissa saker tar tydligen tid… Jag visar mönsterexplosionen kommande vecka. Snart blir nog även hela härligheten kompletterad med att packa upp den där Snöblomman ur paketet på allvar.

Meryl Streep /Vogue.

På helgens loppisrunda fann jag en äldre oglaserad variant av denna klassiker från Nittsjö. Vasen Cylindro ingår i den anrika keramikfabrikens satsning på att nylansera äldre modeller – något som jag tycker har fallit mycket väl ut. Mycket av det nya godset är vitglaserade – så vackert det med.

Netflix har inte världens roligaste utbud när det gäller film, men vid min senaste scanning fann jag A Room With a View – en av mina absoluta favoritfilmer. Jag brukar se den i jultid – kanske sparar jag den även denna gång.

Chefredaktören för svenska Elle Decoration – Svante Öquist – upphör aldrig att inspirera mig, såväl vad gäller inredning som trädgård. Ni missar väl inte instagramkontot här? I helgen var det en artikel med i Svd:s magasin – tack för länk, Karin. Alltid så fint, hållbart klassiskt och idémässigt i framkant.

Efter blommorna kommer änglarna som jag skrev på Instagram i går. Nu tänder jag upp de här klassikerna från Svenskt Tenn. Favoriter i tider av advent och jul.

Växthuset har blivit med en liten minigran. Det är Adventsförväntan i luften!

Väl mött nya veckan!

3 comments

  1. Pingback: 2017 – Samling

Leave a Reply

Your email address will not be published.