Fredagssvepet 45/17

Den här veckan tog jag verkligen steget in i Adventsförväntan. Det är som det brukar vara. När Alla Helgons helg är förbi, då blir det fullt påslag med denna känsla. I veckan har det blivit saffranskaka, vintagepynt och amaryllis. Har du några önskemål på inlägg i temat framöver? Skriv gärna en rad om det är något speciellt du vill se. Med några pampiga Fledermaus tar jag mig härmed an veckans fredagssvep.

Jag antar att jag inte är ensam i att se fram emot den andra säsongen av The Crown som kommer på Netflix 8 december. Nu har det släppts en längre trailer. Can´t wait!

Och såklart siktar en Tennet-tant av min kaliber till tisdagens kväll och julen 2017 på Strandvägen. Det skall bli roligt att se vad som finns i år – förmodligen en kombination av nytt och klassiker.

Förra året tyckte jag bland annat om hur tygerna från GP & J Baker användes i julskyltningen. Det är inte Magnolia som legat till sig i ett år som loppisfynd hemma hos mig, men väl ett annat mönster från firman. Nu har jag äntligen köpt gardinstänger, så förhoppningsvis går vi mot en mönstersprakande jul här.

Jag tycker om Novellix små noveller. Nu släpps en box med fyra klassiker om kärlek – bland annat Virginia Woolfs Arvet. Så vackert omslag!

Färg- och blomsterexplosion hos & Other Stories.

Small Talk med Johanna Bradford med bilder av Kristin Lagerqvist hos The Way We Play.

Veckans bloglove till Åsa på At My Casa som pysslat så fint i sitt växthus. Jag har en säck med grönt i mitt glashus – blir inspirerad att fixa i ordning lite vintervackert.

Stranger Things gör att man blir tillbakaflyttad till Åttiotalet även musikmässigt. Sniff till den här klassikern.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

6 comments

  1. «This is one of the most misinterpreted songs ever.It is about an obsessive stalker,but it sounds like a love song.Some people even used it as their wedding song.The Police frontman Sting wrote it after separating from his first wife,Frances Tomelty.In a 1983 interview with the New Musical Express ,Sting explained:”I think it’s a nasty little song,really rather evil.It’s about jealousy and surveillance and ownership.”Regarding the common misinterpretation of the song,he added:”I think the ambiguity is intrinsic in the song however you treat it because the words are so sadistic.On one level,it’s a nice long song with the classic relativ minor chords,and underneath there’s this distasteful character talking about watching every move.I enjoy the ambiguity.I watched Andy Gibb singing it with some girl on Tv a couple of weeks ago,very loving.and totally misinterpreting it..I could still hear the words,which aren’t about love at all.I pissed myself laughing “ Sting.
    Men en lovly sång!Han har utalad det samma i en intervju som jag såg på TV.Och ja,sången brev lite annorlunda då för mig.

    1. Visst är det så! Då det begav sig tolkade jag den nog också som en klassisk lovesong – tänkte inte så mycket på texten då :). Mitt sniff denna gång blev till en speciell scen i Stranger Things. Oavsett – en riktigt bra låt!

  2. Å, äntligen Adventsförväntan! Jag har längtat, och ser också fram emot att få se Svenskt Tenns julsortiment för året nästa vecka.
    Angående förslag på juliga inlägg: kanske något om klassiska julserviser, att hålla utkik efter på loppis och Tradera?
    Tack för dina fredagssvep, de är underbara!

Leave a Reply

Your email address will not be published.