7 a week: Tredje helgen i november

Förstå min lycka när jag fann en sådan här kokong till tröja att bygga bo i på Heart of Lovikkas Sample Sale. Jag tillhör dem som nästan alltid fryser och har många värmande ting framme kallare årstider. Jag är längre än damen på bilden, så koftan slutar strax ovanför knät på mig, men det känns verkligen som att vandra omkring omsvept av värme. Lycka.

En viss sanning med modifikation – jag klev nog ur vid lunchtid ungefär, men denna vädermässigt bistra söndag kändes det helt rätt att ta det lugnt med allt. Och det går ju alldeles utmärkt att fixa med pepparkaksdeg, läxförhöra om Lord Byron och plantera hyacinter i pyjamas.

The Sustainable Society – ett bloggkollektiv som samlas kring teman om hållbarhet en gång i månaden  – sätter fokus på julen – bland annat här hos Think Organic och här hos Husligheter. Jag blir inspirerad och som jag skrev tidigare i veckan – julkommers känns så förlegat. Fram för mer hållbara tankar även dessa tider.

På ett eller annat sätt brukar jag nog blogga om denna danska bok från 2004 varje år. Den är en favorit och inspirerar mig på olika sätt varje gång jag öppnar den. Ett givet inslag i min hög av säsongsböcker med andra ord.

Vi var på traditionell slottsjulmarknad i fredags. Det erbjuds i vanlig ordning en salig blandning av hantverk – allt faller kanske inte mig i smaken direkt. Men ett tips är att hålla utkik efter fina skärbrädor. De har blivit kökets fixstjärnor i tjusiga bilder – den på bilden säljs hos Artilleriet. Jag köpte en fin bräda till vårt kök tillsammans med smörknivar. Efter att frågor har väckts om var träet kommer ifrån, hur skivorna har behandlats etc känns det fint att handla direkt av träslöjdarna själva.

Nu är hyacintfabriken igång. Det är svårt att tänka sig säsongen utan denna blomma – lika fin i knopp som i blom. Arket visar klassiska hyacintvaser – finns även ett stort utbud på loppis här.

Bloggkärlek till Kristin och hennes vackra bukett. Jodå, vi ser nog brudslöjans definitiva comeback.

Väl mött nya veckan!

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.