White monday, amaryllis benfica och pinjekottar

Det är väl inte mer än rätt att de där amaryllisknopparna från i torsdags får glänsa även i utslaget skick. En sammetsröd primadonna som lyser upp varje rum som hon ställs i. Förra året gjorde jag bombastiska amaryllisbuketter, men i år har jag hittills bara haft dem så här som solitärer.

Mobilen plingar oftare än vanligt denna måndag med Black Friday-erbjudanden. Traditionellt är det dagen efter Thanksgivning i USA som är den svarta fredagen. I år verkar handeln ha gjort det hela till en veckolång händelse med en strid ström av erbjudanden. Jag är inte den som säger nej till rabatter – långt därifrån. Det är ett gyllene tillfälle att skaffa något som man ändå skulle ha köpt till ett bättre pris. Däremot är hela företeelsen en fest i konsumtion och det kan man förstås ha tankar kring. Jag läste i morse hos Husligheter om White Monday. Det är ett initiativ av Repamera som fokuserar på att “främja företag som arbetar efter en cirkulär modell där återvinning och minskad nyproduktion prioriteras”. I tider när vi talar om mer och mer om hållbarhet skadar det aldrig att ta sig en funderare kring konsumtionsmönster.

Då passar det lite extra bra att påminna om att se om sitt hus och att ta vara på det man har. Våra stolar i ek som vi köpte hos R.O.O.M för snart tjugo år sedan har, efter att ha fått sin beskärda del av barn som väger på stolen, börjat bli lite rangliga och slitna. Därför blev jag glad när det visade sig att det gick utmärkt att reparera dem. En händig far fixade. Nu skall jag olja in dem i sommar och sedan håller de förhoppningsvis i tjugo år till.

På tal om bästa loppisfyndetden här klassikern blev min för en stuntsumma i somras. Nu har jag fyllt upp den med en säsongsfavorit – pinjekottar. Jag är förtjust i doften och blir lika livrädd varendaste år när en kotte börjar spricka. Naturligt pynt som jag tycker om – och i växthuset har jag äldre kottar som jag dekorerar med därute.

Med hopp om en fin start på veckan!

6 comments

  1. Bra och kul där med stolsreparationerna. Känns som vi måste söka upp och använda mer tjänster från företagare som reparerar och vårdar det vi redan investerat i.

    Istället för ytterligare en DW-klocka med några procentenheters rabatt.

  2. Vackert med pinjekottar. Var hittar jag dem? Hos blomsterhandlaren?

    ROOM för 20 år sedan. Hette de inte Möbelmahasinet när de först flyttade till Ahlströmergatan? Åh vad jag tyckte om den lokalen, kunde gå där och strosa runt på långa besök

    1. Ja! Ett besök ute på Kungsholmen var ett måste när jag väl var i huvudstaden på den tiden. Det var mitt stora vattenhål då, jämte Svenskt Tenn förstås :). Visst är det fint med kottar. Jag har hittat mina i mataffärer där man säljer frukt och grönt. Hoppas du finner!

Leave a Reply

Your email address will not be published.