Fredagssvepet 47/17

Snötäcket är ersatt med sedvanligt novembergrått här hos mig. Det närmar sig helg. I går blev vi med de klassiska enriskransarna från torget till dörren. Nu funderar jag på om det inte är dags för utegranarna. Allt ljus behövs, det är en sak som är säker. Håll till godo med veckans fredagssvep.Svenskt Tenn

Stjärnspäckad Agatha Christie på biografen? Ja tack. Favoriten Judi Dench spelar den ryska prinsessan Dragomiroff i det klassiska mordet på Orientexpressen som utreds av Hercule Poirot. Av största vikt när det gäller denna genre – kostymerna tycks vara galant genomförda – läs mer här.

I TV-soffan blir det western på Netflix i Godless med Michelle Dockery. Jag har inte sett mycket i genren sedan Familjen Macahan, så det är möjligen dags för något nytt här. Dockery är med i stort reportage hos Town & Country med så vackra bilder.

 Lou Doillon – fransk stilikon och artist – frontar & Other Stories nya kampanj i vacker bildserie. Defined by timeless elegance merged with rock’n’roll, our celebration collection was created for the ultimate French muse.

Jag har fortfarande inte läst boken efter att ha fascinerats av tv-serien. Ett av årets snyggaste omslag av Noma Bar kanske får mig att göra slag i saken?

Ingegerd Råmans Nissar får gärna hamna i min vintagekorg i helgen.

Detsamma gäller för vackert linne. Ögat dras till rött för tillfället – inte så konstigt med tanke på julens intåg. En klassisk favorit är Bolster-kuddarna från Klässbols.

Så vackert med allt det gröna mot tegelhuset från Byggfabriken. Jag stod och höll i en halmbock vid förra helgens julmarknad, men ställde tillbaka den till slut. Halmhantverk är så fint – det finns även mycket att finna här vintage. Och nu börjar sinnet komma i fatt lite när det gäller julmusiken. En favorit som kom i fjol – gillar speciellt versionen av Fairytale of New York – liveversion här.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

2 comments

  1. Lika fint musiktips denna veckan också <3 . Imponerad! Vart hittar du allt? Men så förvånad jag först blev när han öppnade munnen, mina fördomar hade förväntat sig en grövre röst…
    Hälsningar, f.d. cellisten som plötsligt saknade sin cello lite…

Leave a Reply

Your email address will not be published.