Fredagssvepet 50/17

Den här veckan lär inte gå till historien som en av de mest energifyllda, men jag samlar mig ändå till ett klassiskt fredagssvep. Håll till godo med veckans version! Jag hamnar alltid i lite blå toner till jul. På omslaget till Georg Jensens julkatalog tycker jag om ängeln (jag är så mycket mer ängel till jul än tomte), spetsen och de två maffiga ringarna. Vackert i kubik. Ett tips för att uppdatera julpynt är att köpa nya band – Panduro har många fina färger.

Jag tänker att jag skall fylla det där fatet med lite julgodis i helgen och att trä i bandet i glaset. Jag är mycket inne på band i år som sagt – det förändrar en vanlig sak som känns lite mer säsongspiffad på så vis.

Vi skall också boka biljetter till den nya Star Wars-filmen. Jag fyllde igen min populärkulturella lucka för något år sedan – hade inte alls någon relation till detta ikoniska epos innan – men nu är jag med på banan igen. Jag ser bland annat fram mot Gwendoline Christie som Captain Phasma.

Fint från H&M.

För en klassisk brittisk dos med julstämning rekommenderas I Dickens magiska värld som jag skrev om förra fredagen. Jag befinner mig för tillfället mitt i och måste säga att det är ett trevlig sätt att tillbringa kvällar med en kanna te till. Eftersom karaktärerna är ett vimmel av Dickens litterära gestalter blir jag inspirerad att läsa igen.

Alltid på min loppisradar – fina tekoppar. Förra helgen fann jag sex koppar med tillhörande kanna av Signe Persson Melin för Höganäs för en hundralapp. Sådant kan jag omöjligen lämna kvar. Kopparna på bilden är nytillverkade från Indiska.

Något av det vackraste i veckan måste vara miljön – Villa Strömsfors – för bilderna (behind the scenes här) till Smålands Skinnmanufaktur. Vilken väggpanel och vilka detaljer! Man blir ju alldeles matt!

I vanlig ordning satt jag såklart klistrad framför Nobelsändningen. Så vackra blommor och dekorationer med isen! Och så var ju Ane Brun med – bara en sådan sak. Nu pågår Musikhjälpen för fullt. Ett fint minne är när de sände härifrån staden 2015 och jag stod utanför och lyssnade på Brun. Då sjöng hon en av mina absoluta favoriter. På Nobel var det den här som framfördes. Inte så mycket bjällerklang, men nog så vackert i en tid då man även kan behöva lite ro och frid från alla julsånger.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

2 comments

  1. Hej!

    Vill tacka så mycket för allt vackert och fint Du förmedlar härinne <3
    Man känner att själen fylls på varje gång man får ta del utav Dina ord och bilder

    Önskar en God och Fin Jul

    Louise

Leave a Reply

Your email address will not be published.