7 a week – Andra advent

Tack kära snö för att du kom och gjorde världen så mycket vackrare och ljusare! Julstämningen fick med ens lite mer fart – kanske, kanske kan vi få en vit jul i år även på den östgötska slätten? Julkort från Etsy med Jane Austens hem.

Sarah Paulson pryder omslaget på Net A Porters magasin The Edit. Hela numret ägnas åt rött och rödskimrande paljetter ser verkligen tjusigt ut.

Julserviser är inte min grej. I grunden tycker jag att det är slöseri med säsongsbundet porslin som bara får glänsa under en kort period, även om det kan vara nog så stämningsfullt just då såklart. Om det är någon som jag ändå tycker lite extra mycket om är det Royal Copenhagens Star Fluted som blivit något av en klassiker sedan den lanserades 2006. Jag är förtjust i kopparna med det svängda örat, men i grunden är det ju mer vettigt att investera i klassiskt blåvitt för hela året.

Jodå, visst fastnade jag i The Crown i helgen. Den andra säsongen är ännu vassare än den första. Claire Foy gör verkligen en remarkabel insats som drottning. Synd att det bara är tio avsnitt.

Jag är ingen flitig podd-lyssnare alls. Jag lyssnar ibland när någon bloggare lägger upp en länk, men jag följer ingen regelbundet. Nu är jag däremot nyfiken på kombinationen Elsa Billgren och Sofia Wood som skall prata och spana kring trender. Jag skall definitivt ge det en chans.

Det kanske är den mörka årstiden som gör att man dras till sovrumsbilder? Kokongen lockar. Fint från Midnatt genom Trendenser.

Glöm inte bort alla muséer i juletid! Många gör extra vackert med blomsteruppsättningar och dekorationer. Det är också något annat att besöka ett sådant ställe nu, än under sommarens högsäsong. Den här bilden tog jag vid ett besök på Millesgården 2014. En fantastisk miljö i sig som man vanligtvis inte har hemma, men inspirationen är fri till att skapa ett blomsterbord med mycket grönt.

Med hopp om en fin vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.