7 a week – tredje advent

Julveckan minsann. Jag tänker att det är väl minst två veckor kvar – mentalt kvar så där i början av december. Barnen håller inte alls med mig såklart. De kan inte vänta på att jullovet skall ta sin början. Hur det än må vara med ens förhållande till tiden – det lär bli jul i år igen. Jag önskar mig presentmynt i vanlig ordning om någon gåva skall komma min väg, men den här boken skulle jag i och för sig gärna bläddra i under mellandagarna. Jag såg den först inne hos Jenny och i går påminde Frida om den. Ja, tack till blädderbok om tjugotalets elegans.

Eller hur?!

Juldukningen närmar sig. I år tycker jag mig ha sett en återkomst för de klassiska grenljusen – här hos Elsa Billgren. Vackra är de – och ljusstöpning är ett hantverk i tiden.

Julläsningshögen börjar ta plats och överst ligger den här fina asken med fyra noveller. Perfekt format för en liten lässtund.

Julmaten skall inhandlas. Jag gör gärna några gröna rätter – blir sugen på att testa Annelies brysselkål.

Hyacinter är ett måste från tidig november till mörka januari, för att sedan göra en återkomst när våren nalkas. Det är lika trist att se samma utveckling varje år vid juletid. Ju närmare högtiden man kommer desto sämre blir kvalitén, desto mindre blir utbudet och desto mer ökar priset. Och affärerna är överfulla med överprissatta julgrupper… Det är lite som med de röda rosorna vid Valentines. Folk handlar ändå, så det är bara att köra på. Vi får se vad som blommar hos mig när julen nalkas. Det lär i alla fall bli många vita hyacinter. Tambur

Jag söker lite nya saker att förlora mig i, efter att ha sett klart I Dickens magiska värld. Det som började så bra med London i julstämning och kostymdrama på full rull, blev lite för många karaktärer och lite för mycket av det mesta till slut. Men sevärt det är det för er som inte har sett. Nu blickar jag mot Att inreda ett slott. Här får man gå innanför portarna på välkända brittiska slott och herrgårdar, bland annat Castle Howard där klassikern En förlorad värld spelades in. Perfekt att förkovra sig i från soffan i juletider tänker jag.

Väl mött nya veckan!

3 comments

  1. Det var länge sen jag kommenterade hos dig, eller överhuvudtaget någonstans. Men läser gör jag och det är lika fint och inspirerande som alltid!

Leave a Reply

Your email address will not be published.