7 a week: Sista helgen i januari

Januari närmar sig sitt slut och bjöd på såväl vårkänning som piskande regn denna helg. Min gröna blick börjar långsamt att väckas till liv och har fått utlopp i fröpåsar, krukor och små lökväxter. Vi tar oss väl an en påse blandat smågodis mestadels från sparat från Instagram. Varsågod att ta en bit! Jag har ett ambivalent förhållande till Svenskt Tenns stora tygväskor. De rymmer en himla massa och är praktiska på många sätt, men det är också mycket lätt att det blir att man finner sig stå och rota runt på jakt efter något på botten. Eller är det måhända jag som bär runt på för många märkliga saker? Nu finns den i ett av mina favorittyger av Frank – Aristidia – och den placerar sig på önskelistan.

Den brittiska författaren Virginia Woolf (1882-1941) födelsedag firades i veckan med porträtt av systern Vanessa Bell hos @theworldofinteriors som påminde om detta alltid aktuella citat: “Lock up your libraries, if you like; but there is no gate, no lock, no bolt that you can set upon the freedom of my mind’ – Virgina Woolf, A Room of One’s Own. I vår öppnar utställning på Artipelag om Bloomsburygruppen där Woolf var en tongivande gestalt.

Den här stiliga bilden från @bukowskis sparade jag raskt ned. Har ögat inte tröttnat på Coffetable-böcker? Jo, alla gånger – speciellt när det känns som om urvalet mer bestäms av ängslighet och att köpa de “rätta” tegelstenarna. Ett personligt urval böcker kan aldrig bli fel – och man kan faktiskt läsa i dem också – här på Alvar Aaltos klassiska Tevagn för Artek.

Jag vet inte om jag finner min väg till @louisianamuseum om Picassos keramik, men en affisch kan man väl önska sig ändå?! Ett tämligen fattigt substitut för att vara på plats, men så fin.

Jag har sparat ner många bilder från olika personer kring Bukowskis utställning med skulpturer av Eric Grate och Eva Lange. Det skulpturala uttrycket har oss sannerligen i sitt grepp. Utställningen bildade även fond till Elin Klings Totême på Modeveckan i Stockholm. Vackert.

Ett kuddberg av turkisk kelim, väggpanel och Morris – kombinationen får mig på fall – @contemporary_life

Som sagt, den där gröna stämningen börjar ta över mer och mer nu. Vacker inspiration från @zetastradgard

Väl mött nya veckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.