Fredagssvepet 32/18

Skall vi ta ett hopp in i sensommaren med ett klassiskt fredagssvep?! Jo, vi gör väl det tillsammans med Prinsessan Beatrice. Hon är med tillsammans med sin syster i septembernumret av brittiska Vogue som numera finns på Readly. Eftersom jag är något av en nörd när det gäller kungliga tillställningar och klickade flitigt på tidningslänkar i våras när Meghan Markle, nu grevinna av Sussex, gifte sig med Prins Harry, ger mig algoritmerna allt och lite till. Här fler kungliga porträtt från Vogue – blir förtjust i sjuttiotalsversionen av Prinsessan Anne. Fina toner i bilden av Sean Thomas genom British Vogue på Instagram.

Det är mycket mode nu i flödet hos mig. Höstmodet är så mycket roligare än vår- och sommarkollektionerna tycker jag. Anrika Burberry med sina rutor har en ny chefsdesigner i Riccardo Tisci som börjat med att utforma ett nytt signaturmönster. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig på sociala media. Själv tycker jag att det är spännande att se processer när nytt liv skall ingjutas i klassiker och vilka vägar man väljer att gå. Och möjligen är det sensommarvindarna som får en att tycka att färgkombinationerna här är fina.

Det är lite samma känsla med omslaget till Vogue Italia med Madonna som fotograferats i sitt hem i Portugal inför sextioårsdagen nu i augusti. Jag sparade ned bilden för den fina fonten och kombinationen med det svartvita fotografiet med orange och gult. Inspiration finns att finna överallt i stort och i smått.

Stiliga Hem skriver om sekelskiftesverandor med utgångspunkt från två hem som hon tyckt om i tidningarna i sommar. Själv har jag tittat många gånger på de här bilderna i stolen vid äppelträdets skugga. Ett vackert hus med inkapslad sommar och en fin lite bedagad och otvungen stil som ögat dras till. Arrangemang Anette Mörner och Foto Fredrik Sweger/Sköna Hem.

Årets tomatskörd gör mig som inte odlar speciellt många grönsaker lite mallig. Det är värmen såklart som gjort det mesta arbetet. Solmogna tomater är otroligt lyxigt! I morgon öppnar Bondens Marknad här i min stad. Jag ser fram emot besök framöver.

Jodå, den är tillbaka på bred front. Magväskan. Otroligt praktisk för all del, men det stannar nog på bild för mig denna gång.

Skånebilder att fröjdas av Sofia på Mokkasin. Det där växthuset hos Blå Spaden stod jag också i tidigare i somras. Så fint med säckväven i taket här och dörrarna rakt ut i fälten.

Den nya IKEA-katalogen finns nu tillgänglig. Mest inspirerad den senaste tiden av varuhuset blev jag av denna vintage-vilstol med canvastyg från IKEA:s sjuttiotal. Så fin när den visas upp så här på Livet Hemma stylat av Linnea Salmén och fotograferat av Ragnar Òmarsson. Något att spana efter i vintagesvängen. IKEA lanserar nya versioner av en del klassiker och börjar nu med femtio- och sextiotal i augusti. Genom Inredningshjälpen.

Netflixrundan tog mig till Miss Fisher´s Murder Mysteries  som gått mig förbi. Jag har sett första avsnittet av tre säsonger och tyckte om de tjusiga miljöerna i tjugotalets Melbourne. Jag kan tro att det är angenämt sällskap till mörka augustikvällar.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

16 comments

  1. Måste kolla upp den serien, jag tycker det finns så lite att titta på nuförtiden, allt är lite för otäckt för mig känns det som ?

    1. Gör det – hoppas du gillar! Jag har också blivit lite harig på äldre dagar – men detta klarar du :).

  2. Tack för länkkärlek fina! Och du, dina svep är magiska och klänningen där nere skulle jag vilja gifta om mig i. Eller gifta mig igen, med samma liksom ❤️ Kramar till dig!

  3. Härligt att dina svep är tillbaka! Miss Fischer har jag sett flera gånger för att njuta av de underbara kläderna. Hoppas du blir lika inspirerad.

    1. Ja, det verkar vara en härlig serie att ta fram nu när mörkret sänker sig på kvällarna. Heja dig och din blogg – ser fram emot dina inlägg i höst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.