Fredagssvepet 37/18

Den här veckan drog höstvindarna in på allvar. De är dahliornas och mitt eget humörs värsta fiende. Även om jag varit flitig med att binda upp, så är det inte mycket att göra när naturens krafter släpps lösa. Jag hoppas på en månad till av blomning och än finns det många stjälkar kvar som tur är. Förra fredagen gjorde jag denna bukett till @baravackrating där vi vill inspirera till att använda vintage även till helgbuketten. Här är det en kanna i rött glas från Reijmyre som möter de rosa blommorna – en kombination som jag tycker mycket om. Rött glas förtjänar att skina även nu och inte föra en tynande tillvaro i skåpet som säsongsvara.

Kombinationen syns även mycket i modebilden i höst. Tjusigt från danska InWear.

I dag presenteras årets Rosa Band som designats av Bea Szenfeld. Denna gång är det utfört i starkt papper och stegen är “en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus”.

Smythsons anteckningsböcker är vackra favoriter.

Klassisk LBD i fint utförande/Arket.

På listan att se: K-special om rivaliteten mellan modeskaparna Chanel och Schiaparelli.

Mer rosa möter röda nyanser från Lindex. Snart är det säsong för ett av mina signaturplagg igen – polotröjan. Den här vill jag titta närmare på.

I  helgen är det premiär för Millesgårdens stora utställning om William Morris som jag har skrivit om flera gånger tidigare här. Fokus ligger på att visa “mer än blommiga tapeter” och att föra in Morris i sitt historiska sammanhang. Morris visas här som den mångsysslare han var och som förgrundsgestalt i Arts and Craft-rörelsen. Jag får nog samla ihop till ett “I spåren av Morris” här på bloggen – från mitt pilbladsrum. Pressbild: Honeysuckle Broderi/William Morris Gallery/Millesgården

Om jag kan motstå Matthew Goode som vampyr i HBO:s nya A Discovery of Witches som har premiär i morgon? Förmodligen inte. Kanske inte något för mig, men Goode är en favorit så jag skall ge detta en chans.

Skön stämsång blir veckans fredagstoner.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

6 comments

  1. Du är så bra, ville bara säga det! Sicken stjärna ! Dina svep är kanske det enda man behöver för att uppdatera sig själv i vackert! och du, Hm plus Morris, hjälp så fint!! Kram o fin helg till dig!

    1. Tack snälla Sofia för dina ord – för ack som jag behövde höra dem just i dag! Önskar dig och de fina en fin helg!

  2. Som alltid inne hos dig … så fint fredagssvep.
    Du får inte missa William Morris på Millesgården, full pott!
    Önskade så att jag gick där med dig vid min sida ❤️
    Fin helg önskar jag dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.