Lördagsgodis: H&M hjärta William Morris

Veckans lördagsgodis blir en närmare titt på den kommande kollektionen av William Morris hos H&M som jag skrev om i måndags. Kläderna skall finnas den 4 oktober, men jag har fått flera mejl om att ni läsare redan har köpt i butik. Det var samma sak med GP J & Baker i somras. Lite skumt kan tyckas och jag vet inte riktigt vad man vill uppnå med detta. Nåväl, vi tittar närmare på H&M:s bilder i vad som ser ut som brittiska vidder. Den där knytblusen är ju bara fantastiskt fin! Jag älskar knytet och med Pimpernel – ja, hjärtat klappar för detta.Det är mycket grönt och blått i det som siktats hittills. Så vacker scarf med klassiska The Brook i centrum.

Pernilla Wohlfart, H&M:s chefsdesigner talar om Morris tankar om konst för alla och det klassiska citatet  There is no excuse for doing anything which is not strikingly beautiful som grundval för kollektionen. Den plisserade kjolen!

Klänningen i Marigold – ack så fin! Jag tänker polotröja under, skärp i midjan och stövlar till. Det finns mycket att se fram emot här! Tipstack till kära läsaren Karin genom Vogue UK.

9 comments

   1. Jag köpte också knytblusen där. Såg en ensam klänning (inte den ovan, en kortare) men annars fanns bara blusen just där och då.

  1. Hej! Får man fråga vilken butik var du på i stan el Bergvik ? Kanske måste slänga mig iväg dit ( bor i Arvika)trodde inte det fanns i butik än??

 1. Jag funderar på dessa designsamarbeten som ofta är väldig haussade i media och “alla” tycks försöka köpa något. Men… jag ser aldrig någon bära dessa kläder, aldrig någonsin. De tycks falla i glömska lika snabbt som de säljer slut, livslängden på dessa klädesplagg känns väldigt kort. Eller är det inte alls så? Har själv några inköp av denna kategori som jag får kalla som misslyckade om jag ser det till antalet gånger jag har använt dem. Är det själva marknadsföringen (för klädföretaget) och “jakten” på plagget som är det intressanta, tillfredställelsen att konsumera. Bara en fundering.

  1. Intressant frågeställning! Jag tycker det känns lite olika, vissa samarbeten har verkligen inte varit något för mig, medan ex JP G Baker var klockren, och jag behöll fyra plagg. De är visserligen nyhetens behag ännu då de är såpass nya men jag tror att jag kommer älska de plaggen länge! Har också sett just dem på väldigt många andra. Nu var det ju ett väldigt bra prisläge på dem, fin och skön viskos med blus för 99 kr och klänning 299..
   Men visst kan den där hypen som uppstår kännas lite omodern när konsumtion känns som något man ändå bör göra medvetet och genomtänkt, med tanke på miljö och allt..
   Jag kan nog dras med lite, men är väldigt noga när jag provar hemma, behåller bara det jag verkligen vill ha och känner att jag kommer att använda.
   Förlåt, du kanske ställde frågan till Weronica, inte meningen att ta för mycket plats i kommentatorsfältet :-)..

Leave a Reply

Your email address will not be published.