Dagens boktips

abcochhör

Dagens boktips är ABC och hör! av Tomas Halling med illustrationer av Kenneth Andersson. Genren med ABC-böcker är omfattande och har en lång historisk tradition. Just nu är det detta fynd från senaste biblioteksrundan som är mest populär här hemma. Bokstäverna illustreras av ljud och det är en mycket lyckad uppdatering av den klassiska ABC-boken. Barnen gillar de humoristiska illustrationerna och inte minst blinkningarna med barn i kiss- och bajsåldern. X-trapris! säger pingvinen som försöker att sälja glass i öknen och Åååh! säger mamma och pappa monster till sin lilla lindade monsterbebis med napp i munnen. Rolig läsning för både stora och små!

Intressant artikel om kråkor i barnlitteraturen i dagens Svenska Dagbladet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.