Inspiration: Påsk & vår

påskigen3 copy

Solen skiner igen! Håll till godo med ett färsprakande inspirationscollage där det gula förenas med andra färger. Våga mixa för en känsla av vår.

Det vackraste påskägget i porslin kommer från Royal Copenhagen. Jag skulle gärna ha några stycken ägg bland mina glasdroppar. En fin samling ägg i keramik från Paradisverkstaden. Mönstren från franska Atelier LZC kan bara beskrivas som fantastiska. Jag vill ha denna kökshandduk från Russinnet. Steltons brödpåse finns nu som vårnyhet i gult, liksom Ole Jensens gummibalja.

Twilfit i staden ståtar numera med ett sortiment av Savon de Marseille. I går köpte jag en handkräm och en body lotion i min favoritdoft Pamplemousse. En annan av mina absoluta favoritprodukter är Sukis Lemongrass cleanser som bland annat finns hos Accessora och Eleven. En kickstart med behaglig citron på morgonen!

Hanna Wernings mönster för Dagmar i vår är en fröjd för ögat. Här ser man också prov på den mycket lyckade kombinationen av gult och grått. Klänningen finns bland annat hos Mint & Vintage. Gult och blått är något av en personlig favorit hos mig. Det är dock viktigt att hitta rätt nyans för ett harmonierande resultat. Här syns Banties Kokeshi i blått och vitt. Gult och brunt är en klassisk retrokombination och i rätt sammanhang blir det riktigt fint. Ovan syns Höganäs vårnyhet Pick-Up med kombinerad bricka och mugg. Den finns bland annat hos Dukat Bord.

Anrika brittiska Smythson satsar på gulaste gult i sin kollektion Capri. Jag skulle gärna äga något av de lyxiga gula tingen. Träskor är inte min kopp te alls egentligen, men vem kan låta bli att inte förföras av skodonen från Calou? Svensk bondmora goes chic. Träskorna finns bland annat hos Syster Lycklig. Slutligen en liten pensé. Nu är det vår!

Jag sitter fortfarande i nattlinnet och blir hög av att få tänka i fred och att få avsluta saker under dagen när jag är pigg. Solen värmer gott genom fönstret. Vår och arbete! Halleluja!

Leave a Reply

Your email address will not be published.