Utvalt: Lollopards vårkollektion

Svenska Lollopard presenterar sin vårkollektion i ett nostalgiskt skimmer av en semester vid varmare breddgrader. Vi har hittills hållit oss till Gotland på somrarna, men denna scen känns även den tilltalande.

Vi har drömt oss bort till Medelhavet en ljummen vårkväll. Familjen på ett café i en bergsby med utsikt över havet. Barnen äter hallonglass. Mamma kör en 50-tals vespa i äggskalsblått. Och havet är så där härligt djup-ocean-blått…

Ett sånt där riktigt familj-kodak-moment utan tjat, kiv och kladdiga servetter. Alla är glada och jag är så där riktigt mammasnygg med en kvinnlig 50-talslook. Jag skulle dock aldrig köra vespa!

lollopard

Lollopard, som drivs av textilformgivarna Anna Rydén och Valentina Hagman sedan 2002, gör plagg till hela familjen. Barnkläderna finns från minsta bebisstorlek upp till storlek 152. Kul med designers som satsar även på de större barnen! Jag skulle gärna trampa runt i träskorna Stina och jag skulle väl kunna få låna den där knubbiga bebisen i husbodyn en liten stund?

Dessa vintageinspirerade djur från amerikanska Romp har synts på många ställen. Nu lanserar Lollopard en liknande idé med tapetdjur i sitt karakteristiska mönster. Krokodilen och elefanten har förmodligen all möjlighet att bli en hit i barnrummen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.