5 juli: Höstkänning

inspirationsbladjuli5-copy.jpg

I semestertider börjar höstnyheterna att komma till butikerna. Många är de barn som får prova overaller mitt i högsommaren. De första stickade mössorna finns redan på PO.P och snart är det dags för funktionsmaterialen vare sig man vill eller inte. Men ha en fin sommar innan dess!

*Den naturliga trenden fortsätter. Nu byts blommorna ut mot skogar i dovare färger. På Åhléns finns, bland alla ugglorna, även kudden Björk. På Cosas finner man rostiga eklöv som lämpar sig för dekoration. I brist på trädgård får man göra ett litet arrangemang i fönstersmygen. Jag tycker mycket om dem!*PO.P satsar på en uppdaterad hemslöjdskänsla i den lilla bodyn med tryckt kurbitsmotiv , mössan som farmor kunde ha gjort och ett stickat set till de minsta. Lämplig leksak – en handsnidad dalahäst?*Ellos vill hänga med i konkurrensen om de trendkänsliga nätshopparna. Till hösten har man bland annat anlitat Sofia Johansson som gästdesigner. Gästdesigners är ett framgångsrikt etablerat koncept hos konkurrenten La Redoute. Det tjänar onekligen till att lyfta varumärket och få en hel del press. Johanssons kollektion för Ellos heter Canada Sweetheart. Inspirationen har hämtats från “vildmarksliv, stugbyar och 70-talsromantik”. Man skall nästan aldrig säga aldrig. Det är något med den där magväskan i läder som lockar mig…

8 comments

  1. Jag har inte ens påbörjat sommarsemestern så kommer höstnyheterna 🙂 Inte en endaste klädkatalog har hittat hit ännu, inte ens HM, eller jo vänta nu, det kanske den har, men min otittade posthög bara växer!!! Vi var på PoP i söndags och då sa hon att höst/vinteroverallerna skulle komma in om några veckor, men de är alltså redan (REDAN!!) på plats! Kudden Björk var toksnygg och skall bo i min soffa i höst, när vi tittar på återstartade serier i skenet av de tända ljusen ;)//M

  2. Minks: Overallerna dröjer nog några veckor som sagt, men stickat finns redan på plats! En regnig dag som denna är det nästan att man längar efter kuddmys, television och tända ljus. Men lite sommar och sol innan dess tack!Västmanländskan: Hösten känns nära ja, men lite mer sol tack :-)! Visst är den söt, den där lilla bodyn. Och det finns strumpor även till stora fötter!

  3. Mysigt med höst! En dag som denna när det bara öser ner (iaf i Skåne) blir man faktiskt lite smått sugen på den där stickade klänningen…

  4. Höstkänning näää…. vi kan väl vänta tills augusti i alla fall :-)Jag vet vad du menar. Jag gillar när det kommer in höstnyheter och reorna är slut. och man får vara på hugget 🙂

  5. Höstkläder. Har hittat en hel del och tänkt att det ska jag köpa. Men, jag kommer inte behöva några höstkläder. Harj u sommar fram till jul.

  6. vill inte vill inte vill inte vill inteJag vill ha sommar året runt ingen höstvackra kläder i murriga färger skänker ingen tröst ……

  7. Barnmamman, Nilla, Angelica och Christina: Jag tycker att det är något speciellt med hösten. Jag gillar framförallt brytningstiden mellan sommar och höst – min favorittid på året. Gråa novemberdagar är sådär, men hösten kan vara riktigt mysig också ;-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.