Hemma

gotland2007.jpg

Hemma! Ett år äldre – japp nu har jag uppnått trettiofem! Med vissheten att många glädjeämnen väntar mig framöver känns det inte det minsta betungande. Gotland var så avkopplande att min lekamen bestämde sig för att det var dags att vila lite extra. I fem dagar låg jag däckad i vår stuga och många pocketböcker blev det. Det var avkopplande på sitt sätt, men visst hade det varit roligare att inte missa en del givna smultronställen. Men vi lär återvända. Gotland är en högst levande sommarpassion – däckad eller ej. Jag hoppas att Ni alla har haft några fina sommarveckor! Stort tack för alla hälsningar!

boktips-copy.jpg

I min pockethög fanns bland annat dessa läsvärda böcker som på skilda sätt beskriver barndomen. Omtalade och prisade Svinalängorna om en utsatt barndom med ett hopplöst ljus. Fågelbovägen 32 är en tankeväckande bok om en person som genomgår en livskris. På sitt sätt förutsägbar, men ändå en bok som hänger kvar länge! Jag är leopardpojkens dotter om generationers uppväxt i skuggan av missionen i Afrika. Läsning anbefalles!

13 comments

 1. Välkommen hem! Låter som om ni haft en härlig semester, trist att vara sjuk dock. Vi som har liten hundvalp har inte varit många mil från hemmet denna sommar men vi har det mysigt ändå!

 2. Kul att du är tillbaka! Skönt med semester, Gotland prickade väl in en del av landets soltimmar förra veckan, precis som Skåne 🙂 ?Österlen var helt underbart, där var vi !!!

 3. Anna: Tack! Med hundvalp kan jag tänka mig att det är det lilla lugna som gäller, men det behöver som sagt inte vara helt fel det heller!Helena: Ja, lite sol fick vi allt! Österlen är nästintill obeträdd terräng för min del, men jag har mina planer på att åka dit. Fint att ni hade det bra! Det är roligt att vara tillbaka!

 4. Välkommen hem – och grattis i efterskott! Svinalängorna verkar vara en väldigt rolig bok – i alla fall om man utgår ifrån makens hysteriska skrattanfall när han läste den, själv har jag inte hunnit…

 5. Anneli: Man tackar! Svinalängorna är mycket på en gång. Skrattet sätter sig lite i halsen, dock mycket läsvärd!Nilla: Tack! Hoppas att du har det fint! Kram!

 6. Grattis i efterskott till en nybliven 35 åringen! Visst är vår årgång en fantastisk årgång (firar min 35 års dag imorgon)? Skönt att du är tillbaka och bloggar igen, har saknat dig och denna sida men förstår att det varit en välbehövlig paus!Kram och välkomna hem igen!

 7. Grattis i efterskott och välkommen tillbaka. Jag är på Utö och har en skev uppkoppling på nätet men försöker följa dig när det går. Själv har jag uppnått den aktningsvärda åldern av 40 och njuter nu i en Steaming i Skagen design! Skönt!Kram!

 8. Nettan: Tack! Mina varmaste gratulationer även till dig. 72 är en gyllene årgång :-)! roligt att vara saknad – jag är full med idéer om inlägg nu! KramLo: Tack vännen! Njut av skärgårdslivet och de gyllene fyrtio :-)! Kram!Jessika: Tack! Jag är laddad med inspiration. Nu fattas det bara lite tid också, men den kommer :-)!

 9. Välkommen hem, och grattis! Det är verkligen helt ok att vara 35 när man har famnen full av ljuvliga små barn. Apropå barn – jag gissar att det är en Fåröstrand på bilden, kanske till och med Ekeviken?Hann ni med några kul aktiviteter? Känns som att vi som ändå bor här knappt gjort något. Men jag tog i alla fall T & E på cirkus häromdan… 🙂

 10. Välkommen hem och grattis i efterskott!Fågelbovägen 32 är min semesterlektyr och jag har läst halva boken under vår resa:)

 11. Görel: Japp, det är på Fårö på klassiska Sudersand faktiskt. Jag missade en del smultronställen tyvärr, men vi lär återvända som sagt. Vi cruisade efter trollskogen, men hittade den inte. Jag får be om en vägbeskrivning inför nästa sommar. Cirkus låter trevligt!Vicke: Man tackar! Visst får boken en att tänka mycket? Trevlig läsning!

Leave a Reply

Your email address will not be published.