Sommarliv

Vi lever slow life i min barndoms spår. I går var hela familjen ute på en cykelutflykt. Jag har inte suttit på en cykel på säkerligen tio år. Det kändes aningen vingligt på grusvägen, men efter ett tag kändes det alldeles som vanligt. Vi cyklade det stora varvet. Efter halva vägen tornade ett rejält åskväder upp sig. Anna fick spel och vägrade att cykla en meter till. Efter käcka hurrarop om att hon var världsbäst på att cykla tog vi oss slutligen hem. Regn och några blixtar accompanjerade den sista biten. En sekund efter att vi hade kommit in i garaget var det riktiga åskvädret här. Äventyr på mycket hög nivå.

I dag var den stora händelsen byloppisen. Anna fyndade en brosch för en krona i första ståndet, sedan skulle hon cykla hem. Jag gick tillbaka själv och hittade en plastpåse med åtta dinos samt en Barbie för trettio kronor. Jag siktade ett riktigt fynd också. En Brio dockvagn från det glada 70-talet i plysch för en spottstyver. Anna var dock inte lika begistrad som jag. Men den är ju smutsig, mamma! Känner Du inte att den luktar lite konstigt? Annas ögon föll istället på en liten plastväska med en miniponny samt attiraljer. Titta, mamma! Den här är ju alldeles ny! Ingen genuin vintageentusiast här således.

Och lakanen fladdrar i vinden. Ljuvt liv för en innerstadsfamilj!

Nästa äventyr! Springa ut efter tvätten när regnet öser ned!

3 comments

  1. Låter mysigt. Det är ändå för härligt med sommar och tid för familj och eftertanke, det ostadiga vädret till trots. Idag njuter jag i solstolen (!) till sommarpratare (M Nykvist och P Settman) med bara ett barn hemma. Snart skall jag släpa mig in i duschen och sedan över till grannen på 50 års uppvaktning med lillkillen och käre maken. Må så gott!

  2. Hoppas på en fortsatt trevlig helg för er. Att cykla tycker jag är så skönt, hoppas det inte tar 10 år till nästa tur… 🙂

  3. Jessika: Det är ett helt annat tempo helt klart. Nu är vi hemma igen och jag njuter av att bara gå och skrota här. Borta bra, men… Hoppas att du har det fint också!Helena: Haha! Planen är att börja cykla lite till hösten när Anna skall börja på sexårs en bit bort. Tanken är att cykla i en riktning för att det skall gå lite smidgare. Så det var välbehövligt med lite träning :-)! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.