Sommarliv

Det blir en dag till på stranden. Vi är nyss hemkomna från en fotmätarexpedition på staden och asfalten kokar. Så strand it is. I picknickkorgen finns, som så många gånger förut, våra strandsmörgåsar. Mackorna finns i den inspirerande kokboken Med smak av salt och sommar . God förtäring på strandfilten och sommar för mig!

untitled-1-copy.jpg

Tonfiskmackor

2 kalla hårdkokta ägg1 liten rödlök200 g tonfisk i vatten2 dl lätt crème fraiche2 msk majonnäsisbergssallad, gurka och tomatgrovt formbrödsalt och peppar

Finhacka ägg och rödlök. Lägg det i en bunke ihop med avrunnen tonfisk, lätt crème fraiche och majonnnäs. Mosa allt med en gaffel till en slät röra. Salta och peppra.

Lägg sallad, gurka och tomat och en klick röra på brödskivor i två lager och avsluta med en brödskiva. Det går åt tre skivor bröd till varje smörgås. Tryck ihop bröden. Om man vill snitsa till det så delar man bröden på diagonalen till snygga trekanter.

(Foto: Weronica – En mammas dag)

3 comments

  1. Caroline: Jag är inte sådär väldigt förtjust i capris, men annars såg det ut att vara ett rikitigt höjdarrecept! Happy grillning!Nilla: Det är det! Lovar :-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.