Kickoff II

För några år sedan var Augusti som nystartsmånad i högsta grad en realitet för mig. Jag var så in i den trött på mitt småbarnsjag, mina randiga Po.P-tröjor (praktiskt att handla till mig samtidigt som till barnen), mitt hår som alltid var uppsatt i hästsvans med mera med mera. När vi var på Gotland den sommaren lusläste jag en liten skönhetsbilaga till Mama och ljuset uppenbarade sig. Nu skulle det bli nya tider!

Jag hade gjort mina tappra satsningar tidigare. Jag hade köpt hem lite nytt smink, men med resultatet att det bara blivit gammalt och kladdat ihop. Här är vi alla olika. En del vill snabbt tillbaka till before-baby – för mig tog det några år att börja blicka utanför bubblan igen. Nu var jag dock redo för ett egorace. Jag gick systematiskt till väga, som jag tenderar att göra. Saker och ting blir lätt till projekt för min del. Jag gick ned till Kicks och fick, så här i efterhand, en tämligen undermålig insäljning av produkter. Då var jag dock nöjd. En ny mama var född!

Numera har jag ett ibland lite osunt intresse för skönhetsprodukter i fina förpackningar. Allt är inte guld som glimmar, men det är ack så roligt att prova! Jag är inte heller en uppiffad och glammig typ som inte går utanför dörren utan smink. Jag är långt ifrån alltid tipp topp. Jag håller på när jag tycker att det är roligt och när det ger mig energi. Det är det viktigaste!

kickoffnecessar-copy.jpg

Kickoff i necessären

*Släng allt gammalt smink, hårvårdsprodukter, krämer och gamla parfymprover. Allt som inte används eller har passerat bäst före (även om det var dyrt i inköp…) – bort! Om den gamla necessären är trist, fläckig och trasig – köp en ny!*Fyll upp med bra basprodukter. Se till dig själv och dina behov. Är du less is more? Vill du ha hela kitet när det gäller make up? Snabb uppiffning? Hur mycket tid har du att lägga på dig själv varje dag? Även om det är roligt att sminka sig till fest, så satsa mest på vardagstingen som fungerar varje dag även när det är bråttom!*Inspireras (titta exempelvis på skönhetsbloggar som Bjooti) men var realist. De flesta felköp som jag har gjort har varit hos frisören. Jag blir alltid nyfiken på de stylingprodukter som används till mitt hår. Jag köper en flaska. Det blir stående, eftersom jag ändå bara använder min spray. Jag har också köpt en del nagellack. De enda naglarna som blivit lackade med dem är barnens… Men lås dig inte heller vid gamla vanliga tankar. Ibland behöver man ruskas om och det kan bli riktigt bra!*Satsa på lyx och kvalité på sådant som Du använder mycket och inte på sådant som lätt blir stående i skåpet. Det är bra mycket smartare att satsa på en bra handtvål och en lyxig handkräm till torra diskhänder, än att köpa en dyr ansiktsmask som Du ändå aldrig har tid att använda.*Våga webbshoppa! Det är inte lätt att köpa vissa ting över nätet, men utbudet är enormt och mycket roligare än det gamla vanliga om Du bor i en mindre stad. Det finns dessutom mycket pengar att spara om du shoppar från utländska siter som exempelvis min favorit HQ Hair.

(Bild: Mina personliga favoriter. Dermalogica Sheer Tint Moisture, Beccas krämrouge i Turkish Rose, YSL Touche Èclat, Egyptian Magic, Savon de Marseille Pamplemousse, Benefits Dandelion, Philosophys duschkrämer, La Source Hand Theraphy från Crabtree & Evelyn, Lemongrass Cleanser från Suki, Paul &Joes läppstift i nyansen pain d´epice samt parfymsticket Lemon Pie från Crazy Libellule)

Kickoff I hittar Du här!

20 comments

 1. Detta var super, jag behöver också hänga med på denna kick-off! Ser dig som en mycket piffig mamma med känsla för glamour! Hur många går ut i ösregn med sin nyinköpta kuvertväska?

 2. härligt, helt rätt. Man har rätt att fortsätta vara den person man är oavsett barn eller inte (mamma är bara en ny roll i ens underbara utbud av roller). Jag ska då sminka mig första dagen efter bb…öhhhh…. hoppas går ju 😉

 3. Har just lagt alldeles för mkt pengar på nyinköp av liknande produkter ur taxfreekatalogen 🙂 men det behövs, för det blir ju faktiskt gammalt, och kan i värsta fall skapa eksem o elände! Kasta, är höstens ledord!//M

 4. Tack för inspirationen! Man behöver piffa upp sig ibland och få känna sig åtminstone lite vacker. Jag läste en gång en stylist som sade “Det finns inga fula kvinnor, bara lata” och så kanske det är.

 5. Åh, vad jag känner igen mig i din beskrivning; randiga Po.P-tröjor och hästsvans. Precis så såg jag ut när min son var mindre. Visst är det härligt med en riktig utrensning i badrumsskåpet och necessären! Jag älskar att köpa nya krämer, makeup och hårprodukter. Det har blivit en hel del olika produkter genom åren, men det är alltid lika kul att komma hem med de små förpackningarna och förhoppningen om att man har köpt något riktigt bra! 🙂

 6. Har precis rensat min sminkväska. Och badrummsskåpet. Superhärligt! Fast sminkat mig har jag nog gjort nästan alla dagar även sedan jag blev mamma. Det var, på något sätt, min livboj när jag gick där hemma själv med små tvillingar… :-)Apropå nystart såhär när hösten börjar närma sig – har du något tips på var jag hittar en snygg almanacka? Brukar ha Ordning & Redas, men finns det nåt som man kan beställa på nätet? Hinner inte springa på stan just nu… 🙂

 7. Sara: Jag gjorde en egen almanacka via denna sajt http://www.personligalamacka.seoch tycker att det är den bästa amlanacka jag någonsinn haft. Man kan välja hur den ska se ut på både insidan och utsidan. Lite dyrare kanske än andra (ungefär som ordning och reda i pris tror jag) men då får man en som ingen annan har…

 8. Karin: hittade faktiskt den idag, men är de inte stora? Eller kanske rent av alldeles lagom stora? 🙂 Superfina är de – det kanske blir en sån i alla fall! 🙂

 9. Västmanländskan: Det är helt okej att bli inspirerad även utan små barn – haha! Lite upprensning behöver vi nog alla ibland!

  Nina: Haha! Skenet kan bedra ibland, men om du säger det så! En glammig mamma är jag!

  Sara: Som sagt – hoppas går! Jag försvann in i bubblan ett tag och det går man lov att göra tycker jag. Lycka till!

  Minks: Helt rätt! Kasta allt gammalt skräp och in med nytt!

  Molly: Kan det vara så det är – haha! Så länge man trivs med sig själv. med eller utan smink, så är allt fint. Det skall ju inte vara något tvång heller, utan något som gör att man känner sig piggare. Lycka till med rensingen!

  Annika: Många randiga tröjor blev det! Många burkar blir det som sagt och det är ack så roligt att prova – även om det kan vara ett dyrt nöje ibland… Nu kan jag knappt ha en randig tröja längre och det känns befriande – haha!

  Jess: Duktigt! In med det nya bara!

  Sara: Det känns befriande att rensa. Ett underskattat nöje! Jag har en sådan personlig almanacka som det pratas om i inlägget nedan. Jag har den på mitt skrivbord, men jag vet inte om jag skulle bära med mig den. Bookbinders design har webbshop vet jag, annars är det lite skralt på almanacksfronten i mitt nätarkiv.

  Karin: Jag har också en sådan, men jag använder den bara hemma på skrivbordet. Men visst är det bra att kunna designa en egen!

  Vera: Ja visst! Bring it on – haha!

  Nilla: Jag har inte provat någon av de sminksorterna nej. Det är intressant med allt som kommer nu i mer naturlig skepnad. Jag är exempelvis nyfiken på mineralsmink som jag inte har testat ännu.

  Lallis: Kul att du gillade inlägget! Visst behöver man inspiration ibland!

 10. Sara: De är ju i formatet 15*15 och jag tycker att det är ett förtäffligt fomat. Tur att det är modernt med stora väskor 🙂

 11. Karin: Du gillar verkligen din almanacka :-)! Kul! jag har inte testat att bära med mig den, så jag skall egentligen inte uttala mig. Dessutom är det nog en vanesak hur stor almanacka man har. Ett tag bar jag runt på en stor filofax och tyckte att det var det ultimata.

 12. Störtsköna Wero!Vilket underbart inlägg. Du har orden, insikten och landar alltid i en alldeles vanlig “vardagshall” så du sedan kan ge alla oss andra ordananalfabeter luft under vingarna!*TACK* söta du!

Leave a Reply

Your email address will not be published.