Inspiration: Mot toppen

Jag har fått en del önskemål från er läsare om att göra inlägg i den klassiska hitta stilen- genren.  Jag tycker själv att det är roligt och inspirerande att läsa sådant. I hitta stilen kommer Du att finna ting som jag tycker förmedlar en likande känsla som finns i ursprungsbilderna. Det kommer att bli en blandning mellan saker som finns med och sådant som jag väljer ut. Mejla mig gärna om det är något speciellt tema som du vill se.  Håll till godo!

mottoppen1-copy.jpg

I detta rum bor den holländske pojken Kiet, vars mamma är designer. Läs mer om rummet här! I rummet får den karakteristiska fondtapeten spela huvudrollen tillsammans med orange och en blandning mellan modern design och avskavda vintagemöbler. Inspireras till en liknande känsla!

>mottoppen2-copy.jpg

Tapet: Blir Du sugen på att sätta upp en liknande fondtapet? Björklund & Wingqvist har fjällandskapet som definitivt ger karaktär åt ett rum.Lampor: Taklampan Pralin i design av välbekanta Karin Mannerstål finns att tillgå hos Rydéns lampor och ljusslingan för mysbelysning finns hos Russinnet.Griffeltavla: Modern skolkänsla med Wallies från Inreda.Leksaker: Piratskepp i trä som finns bland annat hos Boink store. Magic Castle är ett lekslott i papp från Isa toys och Omm design. Den lilla hunden är en handdocka från Vietnamn som finns hos Minh (genom Inredningsbloggen).Stol och förvaringsbox: Den första lilla stolen kommer från IKEA, liksom förvaringsboxen i ek. I pojkrummet finns en fin kista, men tänk alltid lite extra på risken med stora möbler som det går att krypa ned i och stänga locket på!

mottoppen3.jpg

Titta även på boxarna som finns på väggen för att exponera stenar och andra upphittade fynd. Jag har också en liten son som vill bli “dinobonesdigger” när han blir stor. Han skall bara ta studenten först säger han… Ett smart tips till allt det som barn samlar på i perioder!

(Bilder: Cookie Magazine)

signature

2 comments

  1. Diggar eklådan från IKEA, den hamnar definitivt på inköpslistan inför nästa besök. Perfekt för dagstidningar, som annars hamnar i en mycket ostädad och slarvig hög….

  2. Elena: Ja, den är riktigt fin. Jag har inte sett den i verkligheten, så jag hoppas att den känns lika bra då! Kan man få för många förvringslösningar? Nej, tror inte det :-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *