Måndag morgon

Måndag 20 augusti 2007

Som av ett trollslag, en lyckosam magi, vaknar jag av mig själv tidigt på morgonen. Jag känner genast att detta är början på resten av mitt liv. Jag går direkt ut ur sovrummet, tar på mig mina träningskläder och går ut på min runda. Fåglarna kvittrar, luften är hög och mina fötter trampar på i ren glädje. När jag kommer hem pussar jag mina nyvakna barn och make. När jag har duschat, sitter barnen färdigklädda vid frukostbordet. Det doftar av nyvärmt bröd och maken har tänt ljus. Vi äter gröt. Vi sitter länge  och pratar om dagen som snart skall börja. Efter frukosten gör sig alla i ordning. Vi lämnar huset tillsammans. Alla är glada och förväntansfulla inför det som komma skall. Den lyckliga familjen är på väg.

vardagsliv.jpg

Eller inte? I morgon börjar vårt vardagsliv på allvar. Anna börjar på Sexårs (ve den som säger förskolan…). Henrik återvänder till sin förskola. Jag skulle har börjat sitta på mitt nya kontor, men det kommer att dröja lite eftersom det finns datatekniska frågor att lösa. Maken börjar sitt arbete på heltid igen. Lämning och hämtning på två ställen. Vardagsmatlagning med trötta och hungriga barn. Höstförkylningarna.  Och mitt hopplösa projekt att bli mer morgonpigg… Men jag skall äntligen bli en arbetade mamma! Och i goda stunder är vi ändå den lyckliga familjen – på vårt vis!

Ingenting kan få mammahjärtat att smälta som en liten fyraåring som i telefon säger – Hej Mamma. Jag längtar efter dig! Anna vill inte åka hem, men jag hyser gott hopp om en förening där vi alla har hämtat energi från olika håll. Den karamellen behövs att suga på framöver!

(Bild: Inspirationsbild från Rice)

7 comments

  1. Det är så kul att komma in här och läsa inne hos dig.En blogg som jag nyligen har upptäckt och gärna återvänder till:)Ja… det är ju nu det börjar,allvaret och vardagen med stort V. *ler*Eller i morgon då…Ha en fin söndag.Kram Lallis

  2. Jaaaa, jag lever också i den där reklamfilmstillvaron där fåglarna ständigt kvittrar, håret fladdrar i vinden och barnen är morgonpigga. *blinkblink*Det är rätt skönt med vardagsrutiner … även om de är av de mer oglamorösa slaget.=)/Bwww.lyckligagatans.blogg.se

  3. Hej!Vardagskarusellen brukar ju fungera bra när man väl kommit in i rutinerna igen. Vad jobbar du med egentligen?

  4. Lallis: Vad roligt att du tycker om sidan! Det glädjer mig mycket! Japp, nu är det vardag igen. Hoppas att Du får en fin start på veckan! KramBirgitta: Jamen, visst är det så – haha! Alltid reklamliv här! Vardagsliv är lite underskattat ibland och det är väl just dessa planer att det skall bli annorlunda som – host – får stryka på foten ibland. Det brukar liksom bli same, same… Ha en fin vecka!Jessika: Ja, jag är stum av beundran för ditt projekt! Jag undrar om jag någonsin får till de där morgonpromenaderna! På något sätt skall jag komma igång ordentligt dock – men på morgonen? Jag är mycket tveksam…Caroline: Nix – snarare en hägring – haha! Ha en fin vecka!Lisa: Jodå, jag hyser gott hopp! Jag kommer att arbeta med att driva En mammas dag tillsammans med Helena.Bjooti: Pirrigt var det i Annas mage och hoppigt av all förväntan! De börjar bli stora nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.