Högtidsstund

supershow.jpg

Nu vankas högtidsstund för högläsningen. Jag är en stor beundrare av det mesta som kommer från mor och dotter Wirséns pennor. Barnen tycker mycket om alla små finurliga detaljer som finns att utforska i bilderna och sedan rimmas det mycket! Snart kommer den nya boken Super Show! med Rut & Knut & lilla Tjut. Boken verkar vara en spinoff på Annas absoluta favoritspel just nu – Kalas med Rut & Knut. I spelet, som handlar mycket om siffror och bokstäver, är höjdpunkten att samla ihop bilder som gör att Rut & Knuts show sätter i gång.

I skolstartstider vill jag puffa för den fantastiska ABC-boken . I somras kom även Lilla ABC. Pedagogiskt och lärorikt utan att för den sakens skull bli tråkigt. Rekommenderas varmt!

(Pressbild från Rabén och Sjögren)

6 comments

  1. Jag gillar verkligen Rut och Knut, har läst böckerna för mina syskonbarn, och har själv snart köpt hela faktaboksserien till min systerdotter. De är kanon med sina härliga illustrationer och de roliga experimenten. Har riktigt kul som moster när jag både läser och laborerar med allt från odlingstips till termometerbyggen.

  2. Sicket bra tips, den boken har jag missat!Ännu mer tack för speltipset, jag har ingen koll på spel för barn (varianten som kan spelas på dator alltså) än så länge, har du? Om inte kanske man kan be andra tipsa om roliga, lagom pedagogiska spel för barn i olika åldrar. Det verkar finnas en hel del som är föööör präktiga respektive föööör opräktiga…:-)Tack för en bra och uppdaterad blogg med lagom blandning av vardag och glam!

  3. Ingrid: Rut och Knut är en av mina och barnens absoluta favoriter! Geniala illustrationer och underfundig text som är ett rent nöje för stora och små!Susanne: Boken kommer ut precis nu, så du har nog inte missat den :-)! Barnspel har jag sådär koll på. Vi har några stycken – Alfons, Björne och Kalle Kunskap – men det är en ganska outforskad värld. Rut och Knut-spelet är dock en riktig höjdare. Spelen får jag återkomma med. Kul att höra från dig och tack för dina ord om sidan! Det glädjer mig mycket!

Leave a Reply

Your email address will not be published.