Neverending Story

mushus-copy.jpg

Detta bedårande lilla mushus från Maileg vann inte det prestigefyllda Formland Design Award som det var nominerat till. Pris eller ej – en vinnare hos mig!

Vårt husprojekt har länge liknat neverending story. Nu är det två år sedan vi tecknade oss på tomten. Området har ritats om några gånger. Överklaganden har harvats i diverse instanser. Nu är det väntan på Miljödomstolens utslag. De förväntas säga att det inte finns någon grund för anspråken i överklagan. Deras besked skulle komma efter semestrarna enligt mäklarna. Nu är budet att utslaget kommer om ungefär två månader. Det skall göras utredningar. Det skall skrivas papper. Det skall fattas formella beslut. Allt tar – TID.

Mannen vill avvakta denna process, eftersom projektet är svårt att släppa mentalt. Fine, det ligger där och gnager i bakhuvudet på mig också, men ibland måste man vidare ändå. Eller inte? Vad är två månader om hundra år? Eller ännu en sommar i staden? Vi är de enda patetiska stackarna som är kvar från den första teckningen, så nu får vi välja tomt igen. Hurray – om bara husen byggs någongång! Det är kvav sensommar och perfekt läge för ett tröttigt meningsutbyte om saken i alla fall…

7 comments

  1. Lycka till!Själv gjorde jag ju precis tvärtom – lämnade villalivet och återvände till min älskade stadspuls. Alla är vi olika och det är ju det som är så himla bra!Jag håller tummarna för att ni får ert drömhus snart, helst innan nästa sommar!

  2. Mycket gulligt mushus!!Hoppas det löser sig snart för er med nytt boende, förstår om ni längtar efter att kunna släppa ut barnen i trädgården, Trevlig helg!! 🙂

  3. Det där mushuset är ju verkligen to die for. Hur sött som helst. Jag kommer så väl ihåg känslan av frustration innan vi äntligen fann oss ett hus. Jag håller tummarna för att det löser sig snart för er del. Kram.

  4. Sara: Tack! Egentligen är huset inget ultimat drömhus. Jag tog mitt förnuft (?) till fånga för ett antal år sedan och insåg att vi kanske inte var skapade för att vårda ett sekelskifteshus. Ett nybyggt tämligen underhållsfritt hus passar oss förmodligen bättre. Ett brukshus att bo i när barnen var små skulle det vara – och just därför känns det blä att allt drar ut på tiden. Det har inte direkt kryllat av alternativ i den prisklassen heller och mannen har svårt att släppa det. Nåväl, i dag känns det lite bättre igen i alla fall :-)! Enjoy stadspulsen!Helena: Ja, det där huset är himla sött! Ha en fin helg du också!Bodil: Charmant är det! Tack för dina ord! Trevlig helg!

  5. Åh, vad jag håller med om att vakna upp och inse att man inte kommer att bo i det där stora vackra drömhuset från 1920…. Den där lottovinsten vill inte heller infinna sig. Sen finns det få sådana hus där vi bor.Frustration är verkligen rätta ordet från Bodil, innan man kan slå sig till ro. Alla mina blommor har fått stå i krukor och inte i jorden under sommaren: in case att vi skulle flytta snabbt, så ska de följa med! Nu går vårt flyttlass snart! Till ett hus byggt 2001/2005.Lycka till med ert husbyggande. Ett tips: förvaring kan man inte ha förmycket av.

  6. Jag bor i sådant där “drömhus” (byggt 1923) med burspråk och högt i tak. Visst är huset charmigt och härligt luftigt, men ack så mycket jobb det är med det. Det känns ibland som om det aldrig kommer att ta slut – och förmodligen gör det väl inte det heller… Är det någon som behöver renoveringstips – fråga mig 🙂 Ibland längtar jag bort till ett mer underhållsfritt hus, gärna sprillans nytt. Men vi vill ju inte flytta – trots allt! Det finns ju fördelar och nackdelar med alla boenden.Jag tycker att du är klok som bygger nytt. Att ha tid för barnen är det allra viktigaste och då har man egentligen ingen tid över för renoveringar.

  7. Caroline: Vissa drömmar är svåra att ge upp när det verkliga livet slår till med full kraft! Men “kill your darlings” får det nog bli i detta fall! Spännande med ert nya hus! Jag antar att vi får titta in lite sedan i din blogg!Annika: Åh, men samtidigt lite åhå med tanke på allt jobb som sagt! Jag föreställer mig nog ett gammalt hus i mycket gott skick som inte kräver så mycket mer underhåll än kul inredning – vilket naturligtvis inte existerar :-)! För- och nackdelar finns det alltid som sagt. Det gäller väl att navigera rätt i stunden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.