Pippi Longstocking

Jag tror att de allra flesta svenskars bild av Pippi Långstrump är präglad av Inger Nilsson. Anna och Henrik accepterar Ingrid Vang-Nymans klassiska illustrationer, men finner den tecknade 90-tals Pippi konstig. Jag kan inte annat än att hålla med. Den tecknade versionen är allt annat än lyckad.

Nu utmanas bilden av Pippi igen. Det är en av mina personliga favoriter – Lauren Child – som står bakom illustrationerna i en nyutgåva av Pippi Longstocking. Jag är en stor beundrare av Childs collageteknik och speciella bilder i inte obekanta Charlie och Lola. Child älskade Pippi som liten och det skall bli mycket spännande att se Pippi i hennes version. September´s must-have för min del!

(Tack för påminnelsen Jessica på Norrköping-Manchester som redan har ett åtråvärt exemplar av boken!)

3 comments

  1. Sonen är överförtjust i en för mig ny tecknad Pippi på DVD, inte ens “Här kommer Pippi Långstrump” sången finns med, men den är söt iaf. Det är något härligt befriande med Pippi.Ha det gott.

  2. Susanne: Ser man på :-)! Jag håller med om att samla på Pippi-böcker. Denna skall jag i alla fall ha, det är en sak som är säker!Mia: Jag är nog iofs mer av Annika, än vilda Pippi, men min dotter är precis tvärtom :-)! Ha det fint du också!

Leave a Reply

Your email address will not be published.