Nyhet: Antologi med syskontema

syskonantologi.jpg

En höstnyhet för bokhyllan är antologin Syster och bror liten och stor. I boken har man samlat välkända böcker med syskontema såsom Astrid Lindgrens klassiker Jag vill också ha ett syskon och makarna Sandbergs Lilla spöket Laban får en lillasyster. Jag är mycket nyfiken på mamma och dotter Wirséns bidrag kring hur barn blir till med favoriterna Rut & Knut.

Anna var bara ett och ett halvt år när Henrik föddes, så råden om att förbereda syskonankomst med pedagogiska böcker fungerade inte i vårt fall. Jag kan tänka mig att antologin kan fylla ett sådant syfte. Den har nog dessutom alla förutsättningar att bli en populär present. Ja tack – gärna i vår bokhylla!

(Bild: Pressbild från Rabén & Sjögren)

2 comments

  1. Bara omslaget tycker jag prickar in syskonlivet rätt väl med alla dess detaljer. Som taget ur vår vardag typ: är dem snälla mot varandra, bråkar dem eller intar de bara en mer fördelaktig position??Den boken vill jag ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.