Utvalt: Klassisk skål i nya färger

margretheskalila-copy.jpg

Nu mamma, har tiden kommit ikapp dig! När jag växte upp hade vi en klassisk Margretheskål i lila. Jag nyttjade den sällan, då min mamma styrde över köket hemma. Skålen kom dock fram när det var dax att baka chokladbollar. En gång gjorde vi bollar utan lov. När mamma kom hem fortare än beräknat, panikgömde vi skålen i min garderob. Mamma kunde inte förstå var den lila skålen hade tagit vägen. Efter ett tag kröp sanningen fram. Ett av mina få bus under uppväxten som duktig flicka.

Nu lanseras den klassiska skålen i nya färger – grön, petrolblå och lila. Det är tydligt att vi går mot mer mättade färger i det trendiga köket, efter att pastellerna har regerat ett bra tag. Mina skålar är röda, men av nostalgiska skäl vore det inte helt fel med en lila också!

(Bilder: Bo Bedre)

6 comments

  1. Älskar mina Margrethe-skålar. Jag har köpt 4 st – 2 röda (till jul) och 2 rosa (för Ediths skull) men jag skulle nog kunna tänka mig några fler….Har dessutom köpt dessa skålar till både min bror och syster. De nya färgerna har vi inte fått till jobbet ännu.*längtar*

  2. Susanne: Visst är de utmärkta i köket de där skålarna! Perfekta presenter och alldeles underbara att använda. Jag kan nog inte hålla mig från en lila tror jag :-)!Jessika: Ja, varför inte?! Gärna en i varje färg tack :-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.