Forever

Min förströelse på kvällarna består för tillfället av att titta på den gamla goda Stolthet och fördom. Det subtila och det undertryckta har sällan fått komma till uttryck på ett mer effektivt sätt än i gestaltningen av Elizabeth Bennet och Mr Darcy. I en tid där vi dagligen matas med det mer uppenbara, blir Jane Austen något av en flykt i vardagen. Jag kan inte få nog i alla fall!

Av samma anledning blir naturligtvis En ung Jane Austen ett måste. Det verkar vara en riktigt feelgood film i höstrusket. Jag skall då göra allt för att komma iväg!

signature

5 comments

  1. Då måste du även se Kärlek och fördom (Bride and Prejudice) som är en brittisk/indisk film, baserad på Jane Austens Pride and Prejudice =)

  2. Jag är galen i kostymrullar, men å andra sidan har jag inte varit på bio på länge, och hyra film gör vi inte heller, och på Canal går de sämsta filmer jag har hört talas om (och inte hört talas om!!)en ensam helg (yeah right när händer det…) med brittiska kostymfilmer, det vore nåt det Marie Antoinette!!!//M

  3. Å Mr Dacy, I love him! När det inte finns något på TV så åker Stolthet och fördom fram. Jag älskar miljöerna, kläderna…..allt i den filmen

  4. Åsikten: Bästa biosällskapet – dig själv! Jag går gärna ensam på bio, speciellt nu som småbarnsmamma. Ultimat mammalyx!Maria: Den har jag faktiskt inte sett! Tack för påminnelsen! Minks: Ja, det vore sannerligen en ultimat helg det! Jag skall i väg på denna nya film punkt :-)!Karin: Jag såg klart serien i går. Åh, åh! Me to löve :-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *