Att läsa

nunstedt.jpg

Ett recensionsexemplar av Carina Nunstedts 12 steg till ett skönare mammaliv ligger och bränner på det lokala paketutlämningsstället tillsammans med en del andra böcker. Jag har inte lyckats släpa mig dit i dag, men snart hoppas jag att vara igång med läsningen. Terri Herrera Eriksson skrev i Aftonbladet att Boken ger mig akut civilisationsångest. Är det någon av er som har hunnit läsa den? Jag återkommer när jag har läst!

Förövrigt: Missa inte den intressanta artikeln om svensk barnfilm i dagens Svenska Dagbladet!

(Bild: Pressbild från Prisma)

10 comments

  1. Även om jag lever ett mycket annorlunda liv mot de flesta mammor i Sverige, är jag rejält nyfiken på boken. Hoppas du berättar mera när du läst!Här levererar brevbäraren det mesta direkt till vår brevlåda. lyxigt.

  2. Jag får lite ångest bara av framsidan. Sitta så där fiffig i mysdress i vita soffan, god och glad med både arbete (dator) och fritid (ukulele) inom räckhåll, med ungar som bråkar civiliserat. Det har ju inget med mitt liv att göra. Fast om jag läser boken kanske jag lär mig?:D

  3. Jag får också småångest och jag beställde den ändå i tron att vi inte har så mycket gemensamt alls. Men jag ska läsa med ett “open mind” så får vi se sen! Jag har 4 barn – när mina fråkar blir det ett smärre världskrig och jag har inga piffiga mysdresser o lattekoppar på det vita fräscha soffbordet – jag känner mer att jag har en ständigt jagad blick!!! Speciellt nu – när jag börjat pendla t Uppsala varje dag!Dessutom kan jag inte vila upp mig på Mauritius när det blivit för mycket (ska dock inte alls klaga på Rhodos *ler*) !!! Men som sagt – vi får se!

  4. Fast det hade ju varit väldigt trevligt att få till det som Nundstedt får på omslaget så om man bara följer hennes tips så….Det skulle ju inte vara så trovärdigt om det var värsta kaoset.

  5. Usch nä!De flestas vardag är inte leende lyckliga barn och en lika leende mamma i Juicy Couture set i vit soffa och vitt stylat soffbord med lattekopp. Utan det är kaos, nej-sägande barn och tvätthögar. Eller är det så att om vi alla följer Carina Nunsteds tips och råd så får vi det likadant? Nej, Jag tror inte det. Boken är bara ytterligare insättning på ångestkontot varje förälder har. För på något sätt så stävar ju alla efter det perfekta…och när inte tid och pengar recker till så får vi ångest och blir stressade för att vi inte hinner med.

  6. Boken skulle kännas mer trovärdig, om hennes hår står åt alla håll, urspilt kaffe och barnen bråkar och hon ser allment galen ut. Då karnske jag skulle villja läsa den, men är rädd att den är för sockersöt nu…=)

  7. Eastcoastmum: Vi har en bra brevbärare som bär ut mycket, men paketen får man snällt släpa sig ut för att hämta. Jag har tittat lite i boken nu och recension kommer när jag är klar!Jess: Jag har snabbläddrat. Open mind tror jag är bra, samt respekt för att detta är en mycket svår genre att ge sig in i. Att peppa mammor innebär liksom redan på förhand många minor att trampa på… Jag återkommer!Veronika: Det skall bli mycket spännande att närläsa boken. Detta är som sagt en mycket svår genre!Idépappan: Jag har snabbläddrat och återkommer med tankar. Det gäller nog också att inte fastna vid bilden och introduktionen, utan att försöka läsa med öppet sinne. Jag skall göra ett försök i alla fall!Karin: Jaså har du det inte så hemma hos dig ;-)?! Det är alltid frågan vad vi vill se och vad vi vill läsa om. Jag återkommer när jag läst!Linda: Haha! Frågan är om vi skulle vilja se den där mamman som du beskriver på omslaget? Efter vad jag hittills har sett är inte min beskrivning sockersöt i alla fall :-)! Återkommer i ärendet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.