Inspiration: Höst 3-6 år

3-6ar-copy.jpg

En ny kategori ser sitt ljus på En Mammas dag. Jag kommer att presentera ihopplock för olika åldrar framöver. Jag börjar med ett hösturval för 3-6 år. Håll till godo!

Kläder: Linda Lej har slagit upp portarna till sin webshop. Här saluförs moderna plagg för barn i hög kvalité. Min favorit är velourkläningen Birgit. Danska Katvig åtnjuter stor popularitet på vår sida sundet. Nu finns deras höstkatalog att beskåda på hemsidan. Retrodesignen känns igen och finns nu även på ytterkläder. Den fina tröjan med stjärna kommer från Lindex och t-shirten med fjäril finns hos Åhléns.

Tillbehör: Rollabout presenterade den nya multimöbeln Loom på Formex. Garanterat klättervänligt och mumma för designroade föräldrar. Vad sägs om att gosa med en liten Halsont? Omm Design ger höståkommorna ett ansikte med lanseringen av GIANTmicrobes i Sverige. I mörkare tider är det dax att börja tänka på reflexer igen. De välbekanta infobanden från Infoflex finns nu även i en reflexvariant hos bland annat Loppan & Piraten. Schleich kommer ut med en ny modell av Tyrannosaurus Rex i höst. Snart i ett hem mycket nära mig! Svenska Tussilago gör fina smycken för de minsta. Ovan syns en liten månadssten med granat för barn födda i september, oktobr och november. Vacker!

Slutligen – en av höstens måste när det gäller bilderböcker! Uppföljaren till höjdarboken  Olga kastar lassoOlga och Stefan gräver guld. Vilda västern när den är som bäst!

signature

10 comments

  1. Aaah! De här länkarna måste undersökas ikväll med mera tid. Skrev häromdagen några inlägg på min blogg om min frustration kring barnkläder (främst för den 7-åriga tjejen då) och jag fick lite tips. Åhlens har jag faktiskt inte kollat på på länge. Lindalej var jag inne på igår men eftersom det är stl 128 och större som gäller nu kunde jag undvika den underbara klänningen;-) Som sagt var – ikväll….

  2. …och jag måste bara rekommendera “Nöff Nöff Benny”, Barbro Lindgrens senaste (sista?) tillskott till Bennyserien. Läste den nu ikväll för sönerna (5½ och 8) och vi fick många fniss – jag fick till om med köra en omstart och läsa om alltihop en gång till…Vilken fantastisk bilderboksförfattare hon är! Tänk att hon finns ÄN, jag läste ju henne när jag var tolv…. för sådär 150 år sen.Och tack för collaget, ser precis som någon längre upp fram emot 7-10… 🙂

  3. Tackar, bugar och bockar för att du gillar min klänning – det är även min dotters favorit!Ang storlekar så kommer vi att behålla vår strategi med lite större storlekar men även smyga in ett babyplagg till vår/sommar kollektionen 2008.

  4. Jag läste precis om den här lampan Lull, http://www.kollstad.com/ , inne på inredningsbloggen.blogg.se Den är säkert bra för morgontrötta skol och dagisbarn.Jag gäller danskarna så gillar jag förståss Katvig, drömmer just nu om brun och svart-randig velour, heldräkt eller delat funderar jag fortfarande på.Molo gör också snygga och tuffa kläder.Sen gillar jag ju charmiga IdaT. Jag måste ju påstå att jag inte hade den blekaste aning om vilken stor industri barnkläder är, dels finns det dom som absolut ska ha original. Sen finns de dom som blir helt lyriska när kedjor som t ex Lindex härmar med liknande färger och mönster. Många blandar förståss friskt också mellan original och kopior.

  5. Jättefint! Jag har precis kollat in Tussilago´s hemsida. Men gud så fina smycken!Tyvärr fanns ingen hint om prisklass….*hm*…. vet du?`Nu måste jag kolla in de andra länkarna….*glad!*

  6. Minks: Ja du, det ser jag också fram emot! Grejen är ju att när man inte har barn i den åldern, så blir det aningen svårare. Bebisar har jag koll på, liksom småttisar upp till sex år, men sedan? Risken är att jag gör något jättekonstigt som ingen nu levande nioåring skulle gå med på – haha! Jag får anlita konsulter eller kasta mig ut i det okända. Fortsättning följer ;-)!Lotten: Hoppas att du hittade något som du tyckte om! Anna har redan 128, så tyvärr ingen klänning för hennes del heller.

  7. Lo: Jag har inte läst boken själv ännu, men jag antar att den är i klass med sin föregångare. Roligt att du tycker om den nya kategorin!Nina: Vi har de andra Benny-böckerna och skall garanterat kolla in denna nya. Jag håller med – de är mycket bra! härligt med omstarter när man läser för barnen :-)!Linda: Spännande! Min dotter drar redan 128, så någon klänning blir det tyvärr inte för hennes del :-(Ingrid: Ja, smart! Problemet med mina barn är snarare att de är oförskämt morgonpigga :-)! Barnkläder har verkligen boomat och det är en jätteindustri som man kan tycka både det ena och det andra om. Det blir spännande att följa utvecklingen framöver!Tina: Vad roligt att du tyckte om collaget! Jag har sett smyckena hos bland annat http://www.presentnet.se och där ligger de kring ca 300 kronor. De är verkligen fina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *