Anna hjärta skogen

 

På Annas sexårs går de till skogen varje vecka. Ett litet sittunderlag som går att vika ihop har införskaffats, liksom vattenflaska. Anna älskar skogen och traskar gärna långa sträckor. Jag bekänner mig som något av en skogsnovis. Visst har vi varit med barnen i skogen, men inte speciellt ofta. Min oerfarenhet av skog och mark blev tydlig i dag när vi åkte på en liten utflykt. I familjens gemensamma ryggsäck låg hinkar för blåbärsplockning. Vi såg – inte ett enda bär. En mer van skogsvandrare hade förmodligen åkt på blåbärsjakt en mer gynnsam säsong…

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva detta, men det var befriande rofyllt att traska runt i skogen. Det erbjöds sannerligen billig meditation i den höga regniga luften och larmet från lekparken kändes långt borta. Kan det bli en friluftsmänniska av mig på gamla dagar? Jag vet inte, men en sak är säker. Det blir betydligt fler skogsutflykter framöver – med eller utan bärhinkar…

Fotografi: Weronica – En mammas dag

13 comments

  1. Visst är det ljuvligt i skogen! Vi är just på väg dit, ska packa matsäcken bara. Där vi bor finns mest åkrar och ängar, så det får bli bilen en stund. Men barnen är glada och uppspelta över att åka till “mörka skogen”.

  2. Vilka fantastiska bilder du tar! Oerhört vackra.Barnen älskar skogspromenader, i synnerhet höst och vår. Förmodligen dags att dra ut igen – nu känner jag mig inspirerad!Kram.

  3. Jag är inte heller en typisk skogsmullemamma, men nog sjutton är det alltid lika skönt när man väl har tagit sig ut.Det är mest innan man har gjort det som det känns lite jobbigt… 😉

  4. Vilken fin bild! Här blir det väl ett skogsbesök per svampsäsong, borde bli fler med tanke på sonen, han älskar att vara där med dagis.

  5. Jag håller med alla andra – vilka underbara bilder. Det är faktiskt så man får lite dåligt samvete – jag har tänkt att ta med barnen ut och plocka svamp men det har inte kommit längre än till att jag just tänkt tanken…hmm..Vet du vad förresten – jag drack champange idag och firade att jag idag lanserat Linda Lej!!!! Är hur glad som helst faktiskt!

  6. Oh, älskar att strosa runt i skogen. Min far var likadan. Nu väntar jag på att barnen ska växa till sig, speciellt den lille, så vi kan ströva i skogen inte minst på hösten och plocka blåbär, lingon och svamp!

  7. Caroline: Jag är uppväxt bland platta slätter, så jag har inte skogen i blodet direkt. Men det lär bli fler utflykter framöver. Jag är så urless på stadens lekparker, så det kändes som ett stort befriande lyft att komma ut i skogen!Lotten: Tack! Höst och vår tror jag också på. Mygg tilltalar mig inte!Lallis: Tack! Skogen var betydligt bättre än förväntat :-)!Nilla: Mina barn har sannerligen inget att brås på, men det tycks gå bra ändå – haha!Saravillfara: Kan nog så vara ja! Jag blev lite nyfrälst, så det lär bli fler skogsbesök för vår del :-)!Helena: Barnen blev lite snopna över att det inte fanns blåbär som deras skogsnovis till moder hade förespeglat – hos ;-)! Men bättre lycka nästa gång! Och sedan fanns det ju massor av balansstockar, skalbaggar och annat intressant att titta på också :-)Linda: Icke dåligt samvete! Men en inspirerande puff kan man behöva ibland :-)! All lycka med den nya verksamheten! Jag hejar på!Elena: Ja, skogen tilltalade mig mer än vad jag hade kunnat ana! Det lär bli fler utflykter här framöver!

  8. Yes! Vad roligt att läsa att du trivdes i skogen! Jag är uppväxt i skogen höll jag på och skriva….nej men jag har sen liten fått vara mycket i skogen så pass mycket att jag en period avskydde landet o naturen o skogen. Men sen jag fick barn har jag ändrat mig, och att vara i skogen är precis så som du beskrev det. Jag drar till skogs när jag varvar ner, jag måste få ha tysnad och se grönt runtomkring mig….Extra bonus är det när barnen oxå trivs och hittar sysselsättnig när de är med, plus att de sover bra efteråt 🙂

  9. Underbar bild! Du får mig inspirerad till en familjeskogstur. I morgon ska flickorna på tur med skola och dagis, små ryggsäckar är packade med sittunderlag och matsäcken ligger redo i kylen (åh låt den inte ligga kvar där).

  10. Cia: Sent skall man vakna! Nu fick jag iofs feber i söndags så jag vet inte hur jag skall tolka kroppens reaktioner på frisk skogsluft ;-)! En helt gratis meditativ verksamhet och barnen sov mycket gott sedan!Lo: Tack! I morgon är det Annas skogsdag. Hon har köpt druvjuice att ta med denna gång. Ett stort ögonblick :-)!Vicke: Tack! Ja, det gäller att komma i väg som sagt! Hoppas att det blir fler gånger nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.