Torsdagsfilm

thisisengland.jpg

Jag trotsade all samlad trötthet och satte mig i en biofåtölj i kväll. Det är jag mycket glad för. Det är ju så. Om man inte har gjort upp precisa planer och står och känner efter vid Bolibompatid – då är det stor risk att det inte blir någonting gjort. Efteråt brukar det alltid kännas bra – precis som nu!

This is England har fått en samlad kritikerkår på fall. Jag kan bara instämma. Denna historia om tolvårige Shauns uppväxt i åttiotalets Storbritannien är inget annat än fantastisk. I skuggan av Falklandskriget, där Shauns pappa dör, försöker han finna andra fadersfigurer bland de lokala skinheadsen. Regin, musiken, berättelsen och inte minst Thomas Turgoose i rollen som Shaun är magnifik. En stor filmupplevelse att bära med sig länge! 

5 comments

  1. Jag såg den igår, och håller med – fantastiskt bra. En sån film jag kommer att komma ihåg en lång tid framöver och som jag ska lägga till på min “under-huden-filmer” på min lista…

  2. Ingela: Visst är den bra?! En tid som jag inte har reflekterat över så mycket, kröp riktigt inpå skinnet med denna excellenta barndomsskildring. Minnesvärt!Lo: Det var ett tag sedan för mig också. Det var väldigt skönt att komma iväg dock. Jag brukar få satsa på DVD istället. Filmen rekommenderas varmt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.