Roligt mjölkpaket?

flippflopp.jpg

QL Pak marknadsför ett fodral i kartong till mjölk – och filpaketen. Tanken är att erbjuda mer stadga för små fingrar som vill hälla, samt att göra mjölkpaketen roligare och pedagogiska för barnen med ett alfabet och en multiplikationstabell. Priset är försumbart – 35 kronor för båda kartongerna – men vad tycker Ni om produkten? Flipp eller flopp?

Själv tycker jag nog att mina mjölkpaket pryder sin plats på matbordet precis som de är. Det har varit tal om reklam på paketen. Det har jag ännu inte sett, förutom den sedvanliga marknadsföringen av mejeriprodukter. Reklambanners ställer möjligen saken i ett annat läge. I nuläget är det ibland läsvärda saker på paketen. I somras lyssnade barnen andäktigt till grekiska sagor. Ibland gör vi som jag gjorde när jag var liten – spolar ur paketet och klipper ut. Den pedagogiska tanken med kartongerna är förvisso god. Ibland kan jag dock tycka att även barnen behöver vila sina ögon från alfabet, siffror och annat. Och det extra momentet med kartonger på och av på mjölkpaket? Nja…

(Bild: QL Pak. Kartongerna finns bland annat hos Inreda.com)

15 comments

  1. Flopp – tycker jag. Helt onödigt! Jag är inte heller förtjust i olika “mössor” för bag-in-box-viner eller i att dölja toalettrullar i olika virkade skapelser. Paketen och rullarna är som de är.

  2. Västermanländskan: Jag är benägen att hålla med!Lo: Jag har inte heller behov av att dölja saker. De finns ju liksom där ändå!M: Nytt för en lantis som mig i alla fall ;-)! Frågan kan kanske ändå kvarstå – en bra produkt eller inte?

  3. Svårt. Jag diskuterar heller den gågna (stavas???) dagen vid middagsbordet än adderar och multiplicerar och bokstaverar. *jobbigt*Men designen tiltalar mig. :-)Men ibland tror jag det är bäst att inte designa allt förbannat. Ibland är det bästa att låta saker och ting vara som de är.Varför Mellanfilen gjordes så nära på helt lik Mellanmjölken har jag inget svar på. Men ett extremt dåligt val tycker jag. Jag har tagit fel flertalet gånger…. hemma som i affären. :-O

  4. Flopp!Mina killar är 5 år, snart 6, och de diskuterar ivrigt det som står på dagens mjölkpaket. Frågan är behövs det verkligen überdesignade mjölkpaket? För vem skapar de behov?Jag tycker att det är en schysst design på paketen redan och det känns invant och tryggt. Dessutom informativt i dagens tappning.

  5. Flipp eller flopp, jag ser det som en kul grej. Jag köpte multiplikationsfodralet till min dotter förra året på skoj. Vi använder det ibland. Ger ju mjölkpaketet lite mer stadga också faktiskt. Vi behöver ju inte tändsticksaskar med Ernst på heller egentligen 😉 Designtorget har ju ganska mycket sådana produkter!//M

  6. Nej, det här är inget jag skulle köpa. Jag pratar hellre med mitt barn om annat vid middagsbordet än övar multiplikationstabellen – oj, det där lät pretentiöst 🙂 Men sant, dock… Jag tycker i och för sig inte att det är fel med lite udda och kul grejer. Man kan ju använda det på skoj som i kommentaren ovan.

  7. Tina, Karin, Minks och Annika: Designen är det inget fel på, men i detta fall tilltalar funktionen mig sådär. Jag behöver inte övertalas om roliga prylar 🙂 – men i detta fall nja… Design är överallt i dag och jag tycker faktiskt att de har lyckats rätt väl med mjölkpaketsdesignen. Ibland behöver ögonen vila lite också 😉

  8. Nja säger jag, i en familj med sex personer varav fem dricker mjölk skulle det inte bli annat än att ta i och ur senaste mjölkpaketet. Det känns inte såvärst nytt heller, när jag växte upp hade vi en liknande grej fast i orange plåt och med handtag. Då var det verkligen lätt att hälla upp! Fast våra barn klarar det rätt bra även utan handtag eller fodral iofs.

  9. Vill minnas att man gjorde såna där i slöjden. Fast de här verkar ju lite snyggare.Funktionen verkar ju vara viktigast. Att mjölken får vara i kartongen eller i glaset men inte någonannanstans.Men jag är inne på din linje Weronica, att trä av och på. Verkar jobbigt. Men ett par fadäser som kan undvikas kan göra det värd det.

  10. Nilla: Nej, precis. Vi har Burfitt på de aktuella mjölkpaketen och de tål verkligen att tittas på :-)!Pethra: Hoppas att även din helg har varit bra!Moderna: Jo, visst finns det hållare i såväl plast, plåt som trä. Jag vill minnas trähållare med brända fantasifyllda mönster på… Jag kommer inte att köpa dessa aktuella fodral i alla fall.Idépappan: Haha! Jag vill också som sagt minnas trähistorier med dekorationer på… Charlotte: Jag är inte heller så förtjust som synes. Och så detta pedagogiska anslag hela tiden. Nja..

Leave a Reply

Your email address will not be published.