Husresan

mulberryinspiration-copy.jpg

Helgen har varit full av tankar kring hus. Jag är en projektmänniska i mångt och mycket. Jag uppslukas gärna totalt av något och då skall allt utredas grundligt fram och tillbaka. Sedan blir jag mycket entusiastisk och vill gärna sprida min mission till omgivningen – i detta fall framförallt maken. –Men du om vi sätter upp en vägg här, så får vi bättre möbleringsyta där. -Ja, det blir säkert bra. Sedan bläddrar jag i massor av tidningar, tittar på planlösningar på nätet, går in på byggahusforum och skissar i Photoshop. – Förresten, vi kanske inte behöver någon vägg där. Vi kan nog vända på soffan där istället. – Ja, det blir säkert bra.

Typ så, ja.

Tusen tack för kommentarer kring hus nedan. Vi (jag) funderar fram och tillbaka och tar tacksamt emot alla tankar!

(Bild: Mulberry Home Collection)

5 comments

  1. Ok, sådär är jag också, så fort det gäller ett större inköp ska det forskas, läsas tester, funderas, analyseras, debatteras…Jag har en tanke kring det du tidigare sa om att göra någon slags avdelning mellan kök och allrum om planlösningen i övrigt är väldigt öppen. Man kan ju faktiskt göra en liten vägg som “sticker upp ur golvet” (det där lät mysko måste jag erkänna). Men alltså, en bit vägg som iofs kan gå från golv till tak, men som om man vill inte behöver nå upp till taket heller. En sådan vägg kan förutom att gömma undan disken utgöra en utmärkt plats för att hänga tavlor eller en platt-TV på eller kanske ställa en eldstad framför den. Det var ju faktiskt någon som sa att med de öppna planlösningarna idag blir det lätt “för få” väggar. En annan tanke är att om man i övrigt har en neutral färgskala i rummet, kan man piffa upp genom att ha en kontrasterande piffig färg just på den lilla väggbiten. Om den dessutom inte är speciellt stor kan man ju unna sig att byta färg/tapet när andan faller på för att ändra dynamiken i rummet, det blir ju ingen kostsam historia.

  2. Har ni bestämt att det ska vara tvåplans? Om jag skulle bygga nytt skulle jag nog fundera på enplans… mindre släpa prylar i trappor. Och OM jag hade tvåvånings, skulle jag vilja ha tvättstuga på samma våning som sovrummen, med en walk-in-closet beredvid.Jag tyckte Myrsjöhus hade flera fina enplans, med bra planlösningar. Både nyfunkis och lite med klassiska på utsidan….Och så kan man bo i ett enplanshus när man blir gammal också… 😉

  3. Nilla: Ja du. Jag misstänker att vi är några fler ;-)!Ingrid: Ah – en smart tanke! Tack! Jag funderar just nu på att ha lite mer öppet mellan matrum och vardagsrum med vänd soffrygg mot matgruppen och eventuellt en öppen bokhylla som lite avgränsare. Det är mycket att tänka på – och jag vrider och vänder gärna på allt typ tvåtusen gånger – haha!Görel: Enplans verkar perfekt när barnen är små och när man blir äldre. Nu känner jag dock att det kan vara bra att barnen får en “egen” våning på sikt där de kan hålla till med sovrum och ett eget allrum. Det finns sannerligen för- och nackdelar med alla planlösningar.Att ha det gott: Ja, gärna i ett anglofilt bibliotek :-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.