Hus

myresjohus-copy.jpg

Jag är alltid likadan. Jag laddar maximalt inför något, för att sedan falla ihop i en liten hög. Nu är det i och för sig fredag, så fallet känns ganska okej denna gång. Det första husmötet är avklarat. Vi har fått lite prisuppgifter och tittat på tomter. En tomt verkar det finnas till oss, men det är inte bestämt vilken vi kan få. Vi var även och tittade på tomtområdet denna dag med isande vindar. Det känns ändå magiskt att se en asfalterad väg, gatlyktor och lite trevliga rör, efter att ha sett det andra området där ingenting har hänt på två år.

Det hus som vi utgick från i dag är Skagerrak ovan – kanske med någon form av avgränsning mellan matplats och vardagsrum. Nu på kvällen har jag även suttit och lurat lite på Huvudskär. Den stora trappan i det huset känns lite märklig, men det går kanske att göra den på något annat sätt? Ja Ni, det är massor att tänka på, men nu känns detta med hus roligt igen! Kom gärna med synpunkter om Ni har lust!

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt trevlig helg!

(Bilder: Hus från Myresjöhus)

15 comments

 1. Jess: Jösses! Det var en riktig godbit! Den tomt vi är intresserad av möjliggör bara byggandet av Myresjöhus, så vi får nöja oss med deras utbud. Trevlig helg!

 2. Tomtområde…. FINNS det tomter där ni bor??????? Ska man ha tomter i min stad så blir det landet, en mil utanför MINST!!!!! annars bör man ligga bland de första 20 på tomtkölistan för att få nåt inom stadsgränsen… vilket vi inte gör dårå… och det blev INGA tomten inne i stan i år!!!!!!! NOLL ZERO NADA NIENTE ZIP PAS DE TOUT!!!!! suck…. Lycka till :)//M

 3. Minks: Det är same, same när det gäller kommunala tomter. Kön är enormt lång och det släpps få tomter. Här är det en hustillverkare som köper tomt och då är man hänvisad till deras utbud. Detta område ligger i en “förort” till centralorten – ett mycket expansivt område som känns intressant för oss. Relativ närhet till staden, men ändå långt därifrån.

 4. Huvudskär har vi inte tittat på förut, men planlösningen ser riktigt bra ut. Trappen blir en naturlig avdelare så att utrymmet är öppet utan att man ser allt på en gång. Som förslag på alternativ placering av möbler kan man kanske, beroende på hur stor köksdelen är, ha en köksö med plats för att äta frukost där och att stort matbord där soffgruppen står på ritningen och sedan ha TV-hörna innan för. Lite långt att gå med maten kanske bara. När barnen blir större och ni vill att de ska få lite eget utrymme på övervåningen går det ju att göra sovrum av “TV-hörnan/biblioteket”. Men som sagt, mycket bra planlösning som den är. Kram A

 5. Härligt att planerna rör sig framåt. Oj vad kul och spännande att få bygga sitt eget hus. Jag har kikat lite på de två olika planlösningarna för husen. Om det var jag som skulle välja hade jag valt Skagerrak. Tycker att planlösningen på nedervåningen är trevligare och mer praktisk. Köket är större och man har en matsal i direkt anslutning till köket men ändå en bit ifrån så att gästerna slipper se disken allt för mycket. Jag hade tyckt att det var för trångt om man valde köket i Huvudskär. Kul och spännande som sagt. Ha en bra helg.

 6. Okej I see, här är ju tätorten så liten så det finns inga direkt “förorter” då blir det landet 🙂 eller samhällen utanför men det känns inte som nåt alternativ för oss eftersom vi pendlar och vill ha nära till järnvägsstationen!Jag gillar absolut Skagerack bäst!!! det öppna//M

 7. Hejsan! Skagerrak såg väl trevligt ut men en sak: Det är så GALET med groventré och tvättstuga i samma lilla rum och så är det ju i nästan alla nyproducerade hus. Leriga fotbollskläder och skjortor på tork ska samsas på samma kvadrat utan att det inverkar menligt på skjortornas fräschör. Inte bra.Om det däremot gick att göra en liten extra groventré som en liten påbyggnad på huset, du vet som det brukar se ut på gamla hus, med valmat tak, några fönster osv. Ungefär som en trevlig veranda, så skulle huset vara toppen tycker jag.Huvudskär har alldeles för pyttigt kök för min smak, ananrs var det charmigare till det yttre med det breda taket vanför entrén.

 8. Jag röstar för Skagerrak och att man om man vill hindras från att se disk gör en lite högre typ bardiskaktigt från yttervägg och inåt där man kan sitta för att konversera med den som är kock för dagen/kvällen eller inta fika/mellis. Jag skulle nog även sätta igen väggen en aning in till vardagsrummet för att separera dessa två rum något. På det viset får man ytterligare en vägg i v-rummet resp matrum/kök.. Bor själv i ett äldre hus där vi har ett stort kök med matbord men vi har även en matgrupp i vardagsrummet som är sååå onödig används endast i jultider när hela la´familia är samlad någon mer enstaka gång/år. Framtidens kök hos oss kommer rymma oss alla genom att vi har slagit ut väggen till rummet bredvid så köket blir JÄTTEstort låter säkert onödigt men gud vad mysigt att ha sina nära å kära runtomkring sig när man fixar å donar och sippar lite rött…TOTAL gemenskap det gillar jag särskilt kring det här med mat, pyssel med barnen och nyttjandet av möblerna man faktiskt har istället för att ha ett “finrumsmöblemang” (inte för att vårt är fint det är direkt taget ur shabby chic-stilen..). I mitt tycke är verkligen köket huset och hemmets hjärta!!Detta är DÅ min dröm mannen håller på att bearbetas :):) Oj vilket långt inlägg sorry.. Lycka till i ert husbyggande hoppas hoppas det nu är mycket närmre än någonsin att det blir av! Trevlig helg.

 9. Åh, vad roligt att husplanerna tagit fart igen. Min kompis bygger hus och det är så spännande att föja deras resa. Föstas padtaget är gjort nu :)Vi har äntligen bestämt att vi ska bygga om vårat 2-familjshus till 1-familjs. Finns många fördelar för det nu. Trivs bra i området, bra grannar, billig boendekostnad osv. Vi får 250 kvm källare. Den största förändringen blir att ena köket byggs om till ett Stort badrum med bastu och spa-avdelning.Åter till erat! Köket får inte kännas trångt och öppna ytor i all ära men här hemma återkommer problemet, vi har inga väggar!!! Svårt att möblera och vart sätter man upp den fina tv:n. Lycka till nu och vi håller tummarna 🙂

 10. Å va kul!Jag röstar nog på Skagerack, ser charmigt ut. Men då ska ni ha bestämt er för att två barn räcker…! :-)Jag skulle nog också vara sugen på bardisk. Vi har en sån avdelare i vårt kök, byggd av IKEAs rundade bokbänkskiva, två extrahöga väggskåp och en stolpe på änden för att få lite luft. I mitt usa-kök hade jag diskbänken utår rummet, med en lite smalare bardisk ytterst mot vardagsrumsdelen. Väldigt trevligt, och då dolde man röran. Så en bardisk i två nivåer rekomenderas om du vill ha maximalt med arbetsyta!(undra om det här var begripligt)

 11. Båda husen har för och nackdelar. I min drömlösning av ett hus har jag en mix av planlösningarna i de båda husen. Svårt att förklara utan att rita. Tycker att de andra har bra förslag med en köksö/bardisk som avdelare. Jag instämmer när det gäller groventre/tvättstuga i ett. Det borde vara en avgränsning/avhängningsyta för kläder innan man kommer in i själva tvättstugan.

 12. Så härligt att ha ett alldeles sprillans nytt hus att planera inför. Svårt att välja förstår jag, för vilken planlösning är smartast??Det huset längre ner i ett inlägg (hette det Grönskär?) har jag en bekant som har, jag har dock inte varit in i det…

 13. Ibland önskar jag att jag bodde i mindre stad, inte minst på grund av att det är lättare att få tag på hus för rimliga priser, utan även möjlighet till nybygge. Där mina föräldrar bodde förut fanns det en tomt beväxt med ogräs. En dag kom det små maskingubbar och började rensa, gräva och ha sig. Efter ca ett halvår stod det ett hus med garage (om inte tvåst sådana). Och vilket hus!!! WOW! Mitt i sta’n skulle man kunna säga, 5-10 minter promenad till självaste stadstorget och centret. Här i huvudstaden är det bara en dröm eller flytta ut till landet. 🙂

 14. Jag tog och kikade runt lite på Myrejöhusen och föll för två andra hus. De har ju verkligen fina hus myresjö. Fast vi ska ju inte bygga eget, vi är däremot inne på att bygga ut, men det blir ju något helt annat. En liten tanke…När man köper en tomt och får välja hus från ett visst sortiment, då borde det ju inte vara några problem med byggloven i alla fall. Kommunen måste ju liksom på något vis redan har godkännt upplägget. Bygglovet borde vara mer en formalitet på något sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.