Klassiker: Bella och Gustav av Eva Eriksson

bellagustav-copy.jpg

Eva Eriksson är en av våra mest välbekanta barnbokskreatörer såväl i text som i bild. De klassiska böckerna om Bella och Gustav utkom i slutet av 70-talet, men håller fortfarande stilen. Böckerna är mästerliga skildringar ur ett finurligt barnperspektiv, men de utgår även från den vuxnes blick. Böckerna är en ren fröjd att läsa högt ur. Våra varmaste rekommendationer!

(Bilder: Pressbild från Rabén och Sjögren)

3 comments

  1. Åh ja! Bella och Gustav. Det är bra att bli påmind, jag har hunnit glömma mina favoritböcker. Men bara jag såg bilden (den till vänster) blev jag helt varm och glad. Mina förädlrar har rensat vinden och i helgen ska jag och syrrorna hem och ha huggsexa om grejerna. TJING FÖR BÖCKERNA! Ni kan få My little pony-slottet jag vägrade slänga för sådär 15 år sen!

  2. Å DEN boken minns jag så väl!! Finns kvar i biblioteket hos mamma – det är så kul när vi är där och man kan plocka fram gamla favoriter till barnen!!

  3. Veronika: Det finns så många bra böcker att gräva fram ur gömmorna. Haha! Ta böckerna du – slottet kan någon annan få som sagt ;-)!Jess: Härligt! Klassikerna förtjänas att läsas om och om och om igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.