Grönt rum

Den stora hemmässan gick av stapeln i helgen i Stockholm. En av utställningarna av Jan Rundgren satte fokus på en något försummad kategori när det gäller inredning – tonårsrum. För små barn finns det mycket rolig design, men det händer något när barnen blir större. Förhoppningsvis är detta början på en trend där vi får se mycket mer även för skolbarn.

Elle Interör visar bilder från bland annat det gröna tonårsrummet. Anna och Henrik är redan engagerade i vårt husbygge. Anna sitter och bläddrar i huskatalogen och vill ha ett eget exemplar. De nya egna rummen är i fokus för funderingarna. Henrik skall ha ett rum i favoritfärgen grön – naturligtvis fullt med dinosaurier. Ingen annan än morfar skall få beträda rummet – mamma i yttersta nödfall. Barnen kommer att ha passerat den riktiga småttisinredningen när vi skall flytta, så här gäller det nog att tänka i lite andra banor än barnkammare – och så grönt då!

Se fler bilder från mässan på Emmas designblogg!

Bild: Elle Interiör. På bilden syns en variant av barnens nuvarande skrivbord som även har varit skötbord en gång i tiden. Två benbockar utgör smart förvaring och med en skiva på blir det en funktionell arbetsyta.

6 comments

  1. Yes, perfekt inspiration för mig som har en son på 11 år och en dotter på 9 år. Det så sant det du skriver att det finns mycket rolig design för småbarn men att det avtar uppåt skolåldern. Tack för tips!

  2. Anna: Jag hoppas verkligen att det händer något snart! Mina barn börjar ju bli alldeles för stora för småttisprylarna nu 🙂 Konkurrensen inom småbarnssegmentet är knivskarp, men för de större barnen finns det massor att göra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.