Krom eller mässing?

krommassing.jpg

Ännu ett inredningsuppdrag i det nya huset. Krom eller mässing? Jag kan märka en tendens hos mig själv att vilja ha något annat än det som jag hade innan. I vårt nuvarande boende är det mässing som gäller på bland annat dörrhandtag. Inför huset har jag då, enligt ovanstående logik, tänkt krom. Valet har naturligvis även att göra med den stil som man väljer på huset i stort och på exempelvis dörrar och lister. Mässing signalerar möjligen mer klassiskt och traditionellt, medan krom säger modernt och avskalat. Vad säger Ni? Mässing eller krom?

Josef Franks klassiker Knuten från Svenskt Tenn. Ljusstaken är en av mina favoriter i hemmet. Min är i mässing.

17 comments

  1. Jag är mer krom-person. Precis som jag är mer åt silverhållet, tycker det passar mig bättre. Även om krom säger modernt och avskalat kan jag absolut tänka mig att det går att göra saker lite gammaldags. Blanda nytt med gammalt ska ju funka.

  2. Krom!Men inte blankt utan mattborstat för det sticker inte ut lika mycket och blir lättare att anpassa till eventuella mässingdetaljer som hänger med sedan tidigare.

  3. Jag håller med Lene.Helt klart krom.Det är nu du har chansen att riktigt fundera på vilken prägel alla detaljer sätter.Lika läskigt som roligt! Eller hur! ;-)Lycka till!

  4. Krom.Definitivt krom. Skulle du köra en lantlig romantisk stil med blommiga mönster överallt hade jag sagt mässing. Men jag tror att krom är mer du…

  5. Krom säger jag också. Hellre silvrigt än guldigt. Tycker att guldigt som mässing är känns lite 80-tal. Krom känns mer modernt och trendigt.

  6. Spontant så känns ju mässing rätt till den typen av hus. Men då vill man ju ha det genomgående, som i fönsterhakar/handtag/dörrgångjärn/knopsar av alla slag… Så kanske är krom, matt sådan, att föredra, då får du ju enhetligt (säger jag i mitt sanslöst omatchade torp, där ingen dörr är likadan och alla rör läcker och vattnet är otjänligt. Men oj va jag gillar vårt hus ändå!).Ha en skön helg!

  7. Krom, säger jag som slängt ut alla mässingshandtag i hela huset och ersatt dem med tidstypiska bakelithandtag!Mässingshandtagen finns förresten till salu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.