Love

becomingjane-copy.jpg

Ack! Ett välgjort kostymdrama var precis vad jag behövde efter denna vecka med sjuka barn. Det är en mycket vacker film – Becoming Jane. Skildringen av hur Jane Austens författarskap växer fram känns aningen schablonartad ibland, liksom vissa stolpiga pläderingar för kvinnans rättigheter – men här pratar vi LOVE. Det är kärlekshistorien som driver filmen framåt och det slår riktiga gnistor om duktiga Anne Hathaway och James McAvoy. Jag är svag för denna genre. I denna film lyckas man mycket väl på många plan. Jag faller och får lite blött i ögat också. Rekommenderas varmt en kall höstkväll!

6 comments

  1. Ahhh, romantik och kärlek, en film i min smak. Hoppas den kommer till vår lilla stad…. Hoppas även barnen blir friska till helgen 🙂

  2. Helena: Här är det kärlek med förhinder och undertryckt passion – Jag gillar 🙂 Det tog ett bra tag innan filmen kom hit. Vår biograf för “smalare filmer” har lagts ned, så nu är det bara stora Filmstaden som satsar på mer säkra kort. En mycket vacker film är det!Linnéa: Jag tyckte mycket om den! En pralin i höstmörkret!

  3. Det verkar vara en film helt i min smak; hoppas den kommer på dvd snart. Själv väntar jag med spänning på Atonement med ovan nämnda James McAvoy och Keira Knightley. Premiär i London i september och beräknad premiär i Sverige i januari -08(!). Jag hoppas att den inte är för “smal” för SF i Linkeboda. Jag saknar Astoria…

  4. Lo: Se den! Romantik när det är som allra bäst!Cecilia: Ja, den är verkligt sevärd! Åh, jag ser också fram mycket mot Atonement. Astoria saknas mycket av mig. Vi får väl se när McAvoy och Knightley anlöper metropolen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.