Traditionell krom

kromadkakelung.jpg

Min käre far kom äntligen hit för en stund sedan. Det var ett stort misstag att säga till Henrik att morfar skulle komma i dag. Hela dagen har varit en enda stor väntan på att klockan skulle bli tre. Och vad klockan är, det kan man fråga många, många gånger…

Min far medförde husorganet Vi i Villa. Jag har bläddrat i den tidigare, men inte kunnat uppbåda någon större entusiasm. Nu fann jag helt plötsligt högintressanta artiklar om braskaminer och tvättställ. Saker och ting kan sannerligen ändras.

Efter en rundsurfning bland kaminlänkarna hamnade jag hos Cronspisen. En kakelugn har väl alltid varit något av en ultimat dröm. Om den kommer att förverkligas vet jag inte, men jag noterar att kromen har gjort sitt insteg till och med när det gäller en traditionell högborg som kakelugnen. En knockout-seger för kromen?

En vacker dröm från Cronspisen.

5 comments

  1. I mitt föräldrahem finns en Cronspis som i princip värmer upp hela huset (tvåvåningsvilla på totalt 170m2). En fläkt blåste ut all varmluft genom ventiler på sidorna (gick att reglera manuellt i styrka), hur smart och effektivt som helst, och ett gott komplement till elelementen. Har även hört att man kan leda rör genom spisen som ger golvvärme. Låter fantastiskt!

  2. Anna: Oj, det låter bra och avancerat 🙂 Vi har väl mest tänkt att ha kaminen som mysfaktor i hemmet, men sparade kostnader för uppvärmning är iofs en mycket trevlig bieffekt.Birgitta: I Vi i Villa som ligger bredvid datorn kostar varianten på bilden 31 750 kronor hos Elda butiken. Sedan har jag inte en aning om extrautrustning och monteringskostnader som tillkommer. Vacker är den i alla fall!

  3. Ååå vad mysigt med en kamin! Och go värme får man alldeles på köpet ;)Sjävklart får du använda mina bilder om du skulle vilja blogga om dem!Kramar Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published.