Nya väggar

husplanering-copy.jpg

Ack, det är sannerligen en ynnest att ha en vän som är lika insnöad i husbranschen som jag själv är. Under lunchen har vi lagt till några väggar i allrummet på nedre plan och läget känns tillfälligt lite mer under kontroll. Det kommer att kännas mycket bra när vi kan få den tänkta planlösningen på en ritning. Något får gärna vara fast i hustillvaron, där det fortfarande finns många frågetecken.

Detta med husbyggande är en lång process som man skall gå igenom under en begränsad tid. Med mitt sinne för detaljer och önskan om att vrida och vända på det mesta är det en tämligen uppslukande aktivitet. Det blir även tydligt att det handlar om grundläggande frågor kring hur man vill ha det omkring sig. Är vi verkligen de moderna öppna planlösningarnas familj eller är vi några andra? Hur kommer vi att leva i huset? Var skall vi ställa alla våra möbler? Tankarna går vidare i mitt huvud och här på sidan!

Kartotek från The Spoon Sisters.

5 comments

  1. Följer med intresse allt du skriver om huset och saknar egentligen bara en sak – tankar om framtida bruk. Hur länge räknar ni med att bo i huset? Tänk på att ungarna blir tonåringar, kors i taket kanske ni vill ha en sladdis, någon unge kanske flyttar hemifrån tidigt, kanske kommer ni vilja ha möjlighet att ha gäst i eget rum under längre tid – vad vet jag? Inte kan man ta höjd för alla om och men, men med tanke på att du har så många andra funderingar invävda…

  2. Desiree: Det är just det när man skall planera något helt nytt. Annars finns det ju oftast förutsättningar att utgå från, men här flyter mycket och då gäller det att tänka några varv extra. Birgitta: Jodå, framtida bruk finns med i tankarna också. Jag tänker mig att barnen kan ha övervåningen till sitt bruk. Vi skall ha vårt sovrum där visserligen, men annars ser jag att de kan ha allrummet där uppe till sina grejer. Sladdis blir lite svårare att klämma in. Jag var övertygad om att jag skulle ha fyra barn ett tag, men nu känns det som om två får räcka 🙂 Tack för kloka synpunkter!

  3. Hej,tänkte på en sak häromdagen när jag såg ditt husfunderande: se till att det är bra isolerat i väggarna mellan i tex sovrummen. I vårt förra hus från -90 hade de som byggde det lagt in en massa extra isolering vilket gjorde det behagligt ljudisolerat. I vårt nuvarande hus har ingen tänkt så långt och det är rätt irriterande när sovrummen ligger vägg i vägg. Hjälp vad det skrapar och låter i syskonets rum. Viktigt med materialen och att ta i lite i överkant. Själva har vi öppen planlösning och trivs jättebra med det. Vi har iofs källare med gillestuga dit man kan förpassa tevetittarna ibland. Men jag gillar vårt öppna väldigt mycket

  4. Sara: Ytterligare en sak att sätta upp på listan. Vi har lagt till extra stegljudsisolering redan, men det kanske är värt att kolla upp innerväggsisoleringen också. Nu har jag landat på att bygga igen lite i allrummet nere, så att det blir en liten gräns mellan matplats och vardagsrum. Det blir en vägg med en stor öppning i, men ändå lite avskiljande. Det tror jag kommer passa oss fint. Tack för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published.