Twinset

Ett klassiskt twinset med cardigan och topp står ofta som symbol för ett tillknäppt kvinnoideal från 50-talet. Kläderna blir en sinnebild för en konservativ housewife som behöver lätta på knapparna. Titta bara på den personifierade hemmafrun i vår populärkultur – Bree Hodge i Desperates Housewifes. Även ordentliga Charlotte York i Sex and the City bär förstås twinset.

Och rekorderliga mamman Weronica! Jag upptäckte att jag, utan att tänka på det, hade köpt toppar och koftor från Petit Bateau som tillsammans utgör perfekta små set. Det är inte helt nödvändigt att ha toppar som går upp till halsen och matcha med pärlhalsband. En underskattad garderobsräddare!

Koftan finns hos H&M. Kylskåpsmagneten kommer från Anne Taintor och Typ Två.

2 comments

  1. Älskar, älskar, älskar mina bastoppar, linnen och “twinset” från Petit Bateau! Köper alltid ett ordentligt lager med kläder därifrån till mig och småtjejerna när jag är i Frankrike!

Leave a Reply

Your email address will not be published.