Lejonhuvud

loksoppa-copy.jpg

Utförsäljningar kan verkligen göra folk alldeles omdömeslösa. Chansen att fynda verkar förblinda vanligt folkvett. Vuxna människor slåss om kölappar för att köpa varor som är nedsatta med 20 %. Om de bara hade tagit steget till nästa porslinsaffär, hade de funnit många av varorna till ett lägre rabatterat pris där. För att inte tala om borden med osäljbara lagervaror som helt plötsligt blir hårdvaluta…

Jag var där förstås. Jag fyndade soppskålar från franska Pillivuyt som har stått på min önskelista länge nu. Jag tycker mycket om den klassiska formen på skålarna och nu står de i vårt köksskåp. Några varor var nämligen nedsatta till halva priset och då börjar det bli intressant att köa i en timma. Det var länge sedan jag gjorde löksoppa, men det skall det bli ändring på. Enkel och mycket god höstmat – nu i vackra skålar.

11 comments

  1. Kul att du stod ut med trängslench lyckades fynda! Och jag känner igen det där med utförsäljning, på en här i stan hade de ställt ut stora kartonger med varorna i – folk rev och slet och förpackningarna gick givetvis sönder. På H&M:s outlet har det varit nära slagsmål ett flertal gånger för att två lyckats ta i samma sak samtigt…. rovdjurinstinker lr vad? 😀

  2. Underbart med fyndpriser på saker som man vill ha, då måste man bara trotsa allt vad långa köer heter. Lycka till med löksoppan:) /Vella

  3. Pillivuyt står på den oskrivna bröllopsönskelistan!! Men jag är först o främst ute efter tallrikar! Vi har några uppläggningsfat och ugnsformar redan och de är väldigt bra, och stilrent snygga!//M

  4. Birgitta: Jag håller med – såklart 😉 Jag har velat haft dessa skålar länge och soppan kommer att smaka så gott!Nettan: Ja, visst är de fina. Jag brukar kunna nosa reda på saker i en utförsäljning och jag lyckades även denna gång 😉 Malla: Haha! Ja, det är basala instinkter som kickar i gång helt klart!Anna: REA lockar sannerligen :-)Vella: Man tackar :-)Minks: Du har en sådan lista att börja knåpa på ja – kul! Snyggt och stilrent – japp!

  5. Löksoppa som är så gott! Det är faktiskt en av mina favoriträtter! Allra helst ska den gratineras i ugnen. Då blir det exra smaskigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.