Tisdagstema: Sverige i dag

tisdagstemavader.jpg

Så det fanns en anledning att öppna det ena balkongfönstret i går för att försöka fotografera snön. Ibland har jag bildidéer som visar sig vara betydligt svårare att genomföra i praktiken än i teorin. I går hade jag en tanke om att fånga de vackra stora snöflingorna som föll ned till trätrallen på balkongen för att genast smälta. Ja, det räcker väl att säga att den där magin inte riktigt gick fram på mina bilder. Det var ungefär samma sak när jag satt uppe sent en kväll och såg den vackra månen. Efter ett öppnat fönster, ett antal misslyckade bilder och en stelfrusen arm var det bara att gå in och väcka maken. Jag kunde inte stänga fönstret. En grymtande make och lite låsolja senare var saken biff. Några bra månbilder blev det dock inte.

Någon fantastisk snöflingebild blev det inte heller som synes, men väl en balkongutsikt med viss stil. Här står vi och tittar på stadens fyrverkerier på nyårsafton och måhända kommer jag att sakna det en liten uns när vi flyttar till huset sedan. Klockan var 13.08 i går, men det ser nästan likadant ut i dag. Tapper snö, som smälter när den kommer till marken.

Tisdagstema: Sverige I dag – Ute

12 comments

  1. I dag har även snön kommit till Stockholm och vyn utanför kontorsfönstret ser ut som ditt foto. Jag ser ut över Gamla Stan och Tyska Kyrkan och Storkyrkan är inbäddade i en luddig snöyra. Väldigt vackert och jag blir på bra humör!

  2. Alla: Tack för era kommentarer. Det är en sann utmaning att fotografera och att vilja lite mera än vad man har kunskap till, men det är ju å andra sidan det som driver en framåt och får en att försöka. Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.